Pages Navigation Menu

О нама

Срби за Србе

Спортско-хуманитарни пројекат Тројка из блока настао је 2012-е године као јединствени пројекат у овом делу света, који, кроз манифестацију шутирања тројки, окупља људе свих генерација у мисији помоћи социјално угроженим вишедетним породицама. Организацију Срби за Србе чине млади и породични људи који од 2005-е године улажу своје време, енергију и искуство како би помогли угроженој деци и њиховим породицама широм Балкана.

Захваљујући званичним огранцима организације у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Немачкој, Швајцарској, Канади, Сједињеним Америчким Државама и Норвешкој, као и великом броју чланова, донатора, сабораца и пријатеља организације из целог света, Срби за Србе су до сада прикупили преко 1.800.000 евра донација и обезбедили помоћ за преко 1.700 породица, од којих су многе добиле сигуран кров над главом изградњом, доградњом и реновирањем кућа.

Поред тога, обезбеђена је значајна помоћ у виду фрижидера, шпорета, замрзивача и другог основног покућства, изграђен је и опремљен велики број купатила, опремљене су дечије собе новим креветима, плакарима, столовима, компјутерима, играчкама и школским прибором. Такође, организација је обезбедила велику помоћ сеоским породицама у виду трактора, пластеника, крава, оваца и коза како би својим радом стекли могућност да обезбеде основне животне потребштине за своју децу.

Оно што нашу Хуманитарну организацију издваја од других јесте транспарентан начин рада и велики број донатора који са релативно скромним донацијама на месечном нивоу учествују у добротворним акцијама помоћи угроженим породицама. На свом званичном сајту (www.srbizasrbe.org) и друштвеним мрежама фејсбук (www.facebook.com/srbizasrbe), инстаграм (www.instagram.com/srbizasrbe) и твитер (www.twitter.com/srbizasrbe), организација свакодневно објављује листе донатора, као и увид у тренутно стање на свим банковним рачунима, што представља јединствен пример у раду хуманитарних и невладиних организација у Србији.

Хуманитарна организација Срби за Србе настојаће да пројекат Тројка из блока доведе у што већи број градова широм Србије и света како би млади људи у својим локалним срединама препознали потребу и покренули иницијативу за учешћем у овој манифестацији. Такође, други основни циљ пројекта јесте да обезбеди што већем броју деце приступ купатилу у свом домаћинству како би себи приуштили најосновније хигијенске потребе у 21-ом веку.