Pages Navigation Menu

О пројекту

Тројка из блокаПројекат Тројка из блока је спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације Срби за Србе чија је основна мисија изградња и реновирање купатила социјално угроженим породицама на подручју Србије и региона. Тројка из блока се спроводи кроз спортске манифестације брзог шутирања тројки широм Србије и целог света, које за циљ имају окупљање младих људи, познатих личности из света спорта, културе и музике, као и велики број спонзора, донатора и техничких спонзора који финансијски подржавају реализацију циљева у дело.

Разлог настанка пројекта Тројка из блока је чињеница да велики број вишечланих породица у Србији и региону живи у тешким условима и оскудева у најосновнијим хигијенским потребама. Од почетка деловања, крајем 2005. године, представници Хуманитарне организације Срби за Србе спознали су да велики број деце и њихових породица, које махом живе у руралним срединама, немају чак ни елементарне услове за одржавање личне хигијене. И поред чињенице да је организација учинила велике напоре да се изгради и опреми неколико десетина купатила за потребе угрожених породица, реално стање на терену указује на много већу потребу за решавањем овог проблема, што уједно позива и на свеопшту друштвену мобилизацију.

Bgtrika

У плану је да се овај спортско-хуманитарни пројекат шутирања тројки одржи у сваком већем граду широм Србије и окружења како би се велики број младих људи, организација, познатих личности и спонзорских фирми у својим локалним заједницама укључио у спровођење циљева Тројке из блока и кроз конкретан друштвено-одговоран рад помогне изградњу и опремање великог броја купатила.

Циљ пројекта Тројка из блока јесте да се до 2025. године обнови и изгради најмање 300 купатила за угрожене вишедетне породице широм Србије и окружења.