Почетна 2013 Брачевић најбољи шутер у Новом Саду

Брачевић најбољи шутер у Новом Саду

од Ceca

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије успешно је организовала хуманитарни турнир у шутирању тројки под називом ”Тројка из блока” који се у недељу 29. септембруа по први пут одржао у Новом Саду у сали основне школе Коста Трифковић. Преко 60 учесника борило се за победнички трофеј, а најбољи шутер такмичења био је Давид Брачевић са укупно 16 погођених кошева. Друго место освојио је Мирослав Бечић са 14 погодака, док је треће место заузео Небојша Јанковић са 11 погодака.

Победници
Победници турнира ”Тројка из блока” у Новом Саду

Подршку турниру у виду спонзорства пружили су ЈКП ”Тржница” из Новог Сада донацијом у висни од 15.000 динара, ресторан Зелена оаза у виду вечере за победнике, Велнес центар хотела ”Парк” је обезбедио победницима коришћење својих услуга, као и пријатељи организације из фирме ”Мама Зага” и ”Аги Паста Веј” који су припремали храну за учеснике и госте. Од учесника турнира ”Тројка из блока” укупно је прикупљено 32.400 динара и 30 евра донација које ће бити искоришћене за изградњу купатила избегличкој породици Пејић из Горњег Таванкута код Суботице.

ns-trojka1

Учесниц

Хуманитарна организација Срби за Србе из Београда у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије покренула је 2012. године пројекат ”Тројка из блока” који за циљ има изградњу и опремање купатила за потребе минимум 10 социјално угрожених вишечланих породица широм Србије. У току 2013. године за пројекат ”Тројка из блока” прикупљено је преко 1.000.000 динара и то у Београду, Чикагу, Крагујевцу и Новом Саду од стране спонзора и учесника турнира.

ns-trojka2

Ова велика спортска манифестација наставља се предстојећег викенда и у Суботици, у сарадњи са удружењем Равница Српска. У суботу 5. октобра са почетком од 16:00 часова такмичење у шутирању тројки одржаће се у сали основне школе Соња Маринковић, улица Јо Лајоша 78. Пријаве се могу послати путем смс-а на број 061/259-1479 и 065/622-5024, или пред почетак и у току такмичења за записничким столом.

ns-trojka3

Председник организације ”Срби за Србе” Игор Рашула изнео је своје утиске о наставку овог хуманитарног пројекта:
– Јако смо задовољни чињеницом да смо по први пут у Новом Саду организовали овако велику акцију која за циљ има промовисање добротворног рада кроз спорт а уједно и прикупљање средстава за изградњу купатила за вишечлане породице широм Србије. Надамо се да ћемо следеће године окупити још већи број Новосађана који ће својим скромним доприносом обезбедити лепшу будућност за најмлађи нараштај у Србији.

ns-trojka4

Пројекат ”Тројка из блока” подржали су прослављени српски кошаркаши Дејан Томашевић, Дејан Бодирога, новинари Вања Булић, Слободан Шаренац, Иван Ивановић, одбојкаши Томислав Докић, Драган Станковић, Никола Росић, кошаркаши Рашко Катић, Новица Величковић, Вук Радивојевић, репер Бошко Ћирковић Шкабо као и велики број других спортиста и музичара.

ns-trojka5

ns-trojka6

ns-trojka7

ns-trojka8

ns-trojka9

0 коментар
0

You may also like