Почетна 2013 Изграђено купатило за Марковиће

Изграђено купатило за Марковиће

од Ceca

Чланови Хуманитарне организације „Срби за Србе“ посетили су 26. јуна породицу Марковић из села Дренове код Горњег Милановца којој је у потпуности изграђено купатило од прикупљених средстава у склопу пројекта „Тројка из блока“ одржаног 10. маја у Горњем Милановцу. Пошто до сада није била изграђена ни канализација, поред купатила, од прикупљених средстава изграђена је септичка јама, али захваљујућу великом броју спонзора и донатора како у новцу, тако и у материјалу, на кући Марковића постављени су нови ПВЦ прозори и избетонирана је тераса. Породица Марковић из села Дренове броји укупно шест чланова. Мајка Наталија је пре скоро годину дана остала без супруга, а њено четворо деце без оца, за којег смо, кроз причу са Марковићима, сазнали да је за живота био врстан мајстор и да је у оквиру свог посла управо градио многобројна купатила.

trojka-kupatilo-gornji-milanovac-1

Најстарији међу децом је син Данило (16), који учи Угоститељско- туристичку школу у Врњачкој Бањи. Тамо станује у дому, а у Дренову долази сваког другог викенда. Једина помоћ коју Данило добија је финансијска у износу од 5.000 динара. Старија ћерка Марија (11) и млађа ћерка Софија (9) препешаче свакога дана више десетина километара идући од куће до своје школе у Таково и натраг. Најмлађи је син Димитрије, који има 3 године.

trojka-kupatilo-gornji-milanovac-2

trojka-kupatilo-gornji-milanovac-5

У трошној кући Марковића живи и бака Мирка. Породица месечно приходује 30.000 динара пензије, а деца немају право на дечији додатак, јер мајка Наталија, која је иначе Рускиња, још увек није добила српско држављанство. Охрабрујуће је што се ова породица не предаје, што се бави пољопривредом и сточарством и што оно имања које поседују, према речима Наталије и баке, неће продавати, јер желе да деце када стасају наставе послове на свом газдинству.

trojka-kupatilo-gornji-milanovac-3

trojka-kupatilo-gornji-milanovac-4

Захваљујући пријатељима организације из фирме ПЕТ ПЛУС ПРОМ из Горњег Милановца породица Марковић добила је вредну хуманитарну помоћ која ће обезбедити и изоловати њихов дом од свих временских прилика. Са овим нисмо завршили све што се тиче радова у околини Горњег Милановца. И породица Ћосовић из села Прањани ће ускоро добити ново купатило.

trojka-kupatilo-gornji-milanovac-6

trojka-kupatilo-gornji-milanovac-7

 

0 коментар
0

You may also like