Почетна 2013 Купатилo за Перановиће код Шапца

Купатилo за Перановиће код Шапца

од Ceca
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе у склопу пројекта ”Тројка из блока” посетили су 10. марта седмочлану породицу Перановић из мачванског села Штитари код Шапца. Родитељи Немања (33) и супруга Милица (23) имају две кћерке Јелену (6) и Биљану (5) као и сина Милоша (3), а са њима заједно живе дека Витомир и бака Нада. Захваљујући великој акцији помоћи Перановићима за изградњу њиховог дома покренута од стране фондације ”Хумано срце Шапца”, а Срби за Србе су се прикључили овој акцији и кроз пројекат ”Тројка из блокаобезбедили ново купатило у вредности од 139.266 динара.

kup9
Стање просторије за купатило пре почетка радова (децембар 2013.)

kup1
Завршено купатило у новом дому породице Перановић (март 2014.)

Почетком марта купатило је успешно завршено, па су представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Горњег Милановца и Београда искористили могућност да посете Перановиће и увере се у квалитет радова на купатилу. Отац породице Немања је захваљујући подршци од стране свог газде у фирми где ради подигао кредит и почео самостално да гради кућу, како би обезбедио својој породици елементарне услове за живот. На жалост, породица тренутно живи у кући старој преко 100 година, са земљаним подом у две крајње неусловне просторије.
kup2
Захваљујући подршци фондације ”Хумано срце Шапца” и председници Ружици Поповић која је покренула велику хуманитарну акцију да се овој породици помогне да се што пре усели у свој нови дом како би пре свега деца могла да добију основне услове за живот. Наша организација је помогла ову акцију у склопу свог великог пројекта ”Тројка из блока” (www.trojkaizbloka.org) која има за циљ да обезбеди породицама купатила.
kup3
Хуманитарна организација Срби за Србе жели овом приликом да упути јави позив свим добротворима у Србији али и широм света да се акција завршетка изградње куће породици Перановић што пре приведе крају. Осим грађевинског материјала, неопходно је покућство као и веш машина. Акцију води организација ”Хумано срце Шапца” – контакт: humanosrcesapca@gmail.com.
kup4

kup5

kup6

kup7

kup8

0 коментар
0

You may also like