Почетна 2013 Одржана прва ,,Tројка из блока” у 2015.

Одржана прва ,,Tројка из блока” у 2015.

од Ceca

У понедељак 23. фебруара на Филозофском факултету у Београду, организован је први хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки ,,Тројка из блока” у 2015. години. На позив Спортског удружења Филозофског Факултета ,,Младост” и Хуманитарне организације Срби за Србе на турнир је дошло више од 150 углавном студената, а учествовало је 67 такмичара и укупно је прикупљено 25.450 динара! Пре почетка турнира, публици су се обратили Андреја Марушић, председник Спортског удружења Филозофског Факултета ,,Младост” и Дарко Лојаничић, представник Хуманитарне организације Срби за Србе. Након тога је Анђела Тасић извела химну Републике Србије и четврта сезона спортско-хуманитарног пројекта свечано је отворена.filozofski-fakultet-trojka-iz-bloka-2
Анђела Тасић изводи химну ,,Боже правде”


filozofski-fakultet-trojka-iz-bloka-1

Турнир је шутирањем тројке отворио један од најчитанијих српских писаца данашњице, професор доктор Михајло Пантић, након чега је кренуо такмичарски део у брзом шутирању тројки. Професор катедре за српску књижевност и језик на Филолошком факултету дошао је да подржи иницијативу студената Филозофског факултета и да својим примером покаже да спортски дух и хуманитарна мисија не познају никакве границе и бришу разлике између професора и студената. Професор је отворио, а у финале је ушло 10 такмичара: Никола Пејовић, Владимир Жуњић, Бојан Тодоровић, Младен Бачлија, Никола Баљак, Марио Буцуљевић, Страхиња Клупач, Немања Савић, Виктор Чарушев, Андрија Драгичевац. Пре самог финала наступили су репери Анкл Џо и Игор Срећковић (Sick Prime Beatbox).

filozofski-fakultet-trojka-iz-bloka-4
Андреја Марушић, председник Спортског удружења Филозофског Факултета “Младост”

У финалу су по 12 погодака имали Никола Пејовић и Владимир Жуњић, који су отишли у продужетке, док је треће место освојио Бојан Тодоровић. У новој рунди такмичења Владимир Жуњић је имао 2 поена, док је Никола Пејовић поново имао 12 поена и тако освојио прво место. Честитамо најбољим шутерима и честитамо свима који су допринели да турнир прође у најбољем реду, а понајвише хвала вредним волонтерима и нашим верним донаторима из целог света.

filozofski-fakultet-trojka-iz-bloka-3
Професор Михајло Пантић отвара турнир

Овом приликом се захваљујемо националној телевизији РТС телевизијама Студио Б, Пинк, Б92, као и дневном листу Блиц, који су медијски испратили организацију турнира.

filozofski-fakultet-trojka-iz-bloka-5
Бојан Тодоровић и Дарко Лојаничић


 

filozofski-fakultet-trojka-iz-bloka-6
Владимир Жуњић, сребро


 

filozofski-fakultet-trojka-iz-bloka-7
Никола Пејовић, победник турнира ,,Тројка из блока”

Нова сезона је отворена, и по броју заказаних турнира наслућује велики успех. Почетак на Филозофском обећава – млада академска заједница је почела са турнирима и показала да брине за социјално угрожене вишедетне породице. Сада заједно чекамо да почне сезона турнира на отвореном – ,,Тројка из блока“ је кренула на пут око света!

 

 

0 коментар
0

You may also like