Почетна 2013 Отварање тројкашке сезоне у Горњем Милановцу

Отварање тројкашке сезоне у Горњем Милановцу

од Ceca

Све је спремно за 10. мај и одржавање првог овогодишњег турнира „Тројка из блока“. Кошаркашки терен Гимназије „Таковски устанак“ у Горњем Милановцу биће прва станица овог спортско- хуманитарног пројекта. Новембар је био када се волонтерски тим младих Милановчана окупио са жељом подизања свести међу својим суграђанима о неопходности помоћи угроженим вишедетним породицама, које немају основне хигијенске услове за живот. Резултати овог сабрања младих студената и средњошколаца могу се мерити у одзиву великог броја Милановчанa, пре свега, фирми, али и поједнинаца спремних да пруже финансијску подршку.
gm12

Преко 30 потписаних спонзорских уговора и на десетине скромних донација грађана Горњег Милановца довеле су до импозантних бројки које сада досежу и преко 280.000 динара прикупљене финансијске помоћи.  Све то је омогућило да шесточлана породица Марковић из села Дренове, недалеко од Горњег Милановца већ 10. маја има изграђено купатило од прикупљених средтстава, које до тада није поседовала. Хуманост Горњомилановчана омогућиће у склопу истог пројекта и санацију купатила социјално- угроженој седмочланој породици Ћосовић из села Прањани, што представља први случај да се у једном граду од прикупљене помоћи помогне више од једне породице. Милановчани се надају да ће се исти тренд наставити и у другим градовима, организаторима овог хуманитартног турнира. Да суботњи дан не протекне само у надметању у шутирању тројки постарао се организациони тим ових младих волонтера, који су одлучили да у склопу овог пројекта организују један посебан спортско- хуманитарни, културно- музички и пре свега породичан дан.
gm13

У сарадњи са Црквом Свете Тројице, фудбалским и одбајкашким локалним клубовима одлучено је да специјални гост овог турнира буде прослављени српски кошаркаш и потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић са својим Православним – спортским друштвом „Света Србија“. Стога целодневни програм започеће од 8 часова Светом Литургијом у Цркви Свете Тројице. Од 10 часова Дејан Томашевић, који је иначе родом из Горњег Милановца, представиће своје Православно – спортско друштво предавањем на трибини са темом Православље и спорт, на којој ће говорник бити и Ђакон Владимир Вулета. У периоду од 11 до 13 часова одиграће се на теренима Гимназије „Таковски устанак“ одбојкашки, фудбалски и кошаркашки мечеви између локалних клубова и Дејановог спортског друштва.
gm sveti srbi

За 13 часова планирано је отврање турнира „Тројка из блока“, а вишесатни програм биће затворен хумнитарном журком у једном локалном клубу у организацији Партимејкерса, најпознатијег Милановачког ди џеј пара. Кроз разговор са једним од организатора турнира, наглашено је да је примарни циљ да се у суботу окупи што више младих људи, родитеља са својом децом како би се заједничким снага, кроз спорт и забаву прикупила неопходна средства и најпре подигла свест о постојању социјално- угрожених вишедетних породица, којима се уз мало труда може доста помоћи.

0 коментар
0

You may also like