Почетна 2013 У посети Стевановићима из Горачића

У посети Стевановићима из Горачића

од Ceca

Чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе, посетили су у склопу пројекта “Тројка из блока” 11. јула седмочлану породицу Стевановић из села Горачићи у општини Лучане. Породицу чине незапослени родитељи Живорад и Ивана са петоро деце, Алекса (14), Лука (13), Лазар (11), Матија (9) и најмлађа Ива (7). Хуманитрни турнир у шутирању тројки одржаће се у суботу 19. јула на теренима Полигони СРЦ Младост у Лучанима. Стевановићи живе у 50 м2, месечни су корисиници социјалне помоћи у износу од 19.000 динара и дечијег додатка у видини од 10.000 динара.

trojka-iz-bloka-lucani-1

trojka-iz-bloka-lucani-2

trojka-iz-bloka-lucani-3

У свом власништву имају 20 ари, краву, теле,  по три овце и јагњета, кокошке као и малу башту. Њихово тренутно купатило је веома мало и у лошем стању, па је планирано да се сруши зид који дели оставу и купатило, како би у будућем купатилу било простора за све неопходне санитарије. Такође мајка Ивана нас је замолила, ако би могли да им обезбедимо и веш машину, јер је постојећа више времена у квару него што је исправна.

trojka-iz-bloka-lucani-4

trojka-iz-bloka-lucani-5

Сва деца иду у основу школу у Горачићима, док најстрији Алекса планира да упише Прехрамбено-угоститељску школу у Чачку. Како деца постају старија, Живорад има у плану да у наредном периоду изгради засебну шталу, јер је постојећа назидана на кућу и на тај начин покуша деци да обезбеди нове собе.

trojka-iz-bloka-6

Како је пут до породице Стевановић у јако лошем стању, лошим асфалтом се долази до земљаног пута којим се пењемо до њихове куће. У повратку комшије су нам понудиле превоз на тракторској приколици до наших кола што смо наравно прихватили. Позивано све фирме, донаторе и људе добре воље да се укључе у пројекат Тројка из блока” и на тај начин омогуће безбрижније одрастање деци у хигијенским условима достојним за људе 21. века.

trojka-iz-bloka-7

0 коментар
0

You may also like