Почетна 2013 Успешна ”Тројка” на Калемегдану!

Успешна ”Тројка” на Калемегдану!

од Ceca

У склопу великог хуманитарног пројекта “Тројка из блока”,који за циљ има помоћ поплављеним домаћинствима широм Србије и Републике Српске, Хуманитарна организација ”Срби за Србе” организовала је у недељу 24. aвгуста на кошаркашким теренима КК Партизан на Калемгдану ову популарну спортско-хуманитарну манифестацију. Победник у брзом шутирању тројки је Никола Шулески са укупно 14 погодака у финалу, друго место заузео је млади Јован Грајић са 13 погодака, а треће место припало је Николи Филиповићу са 10 постигнутих кошева у финалној серији.

trojka-iz-blok-kalemegdan-1
Михајло Андрић и Ђорђе Гагић кошаркаши КК Партизан

trojka-iz-bloka-kalemegdan-2
Жарко Лазић (глумац и водите) на отварању турнира

trojka-iz-bloka-kalemegdan-3
Ивана Кораб Манекенка

 Турнирн ”Тројка из блока” су својим присуством подржале и бројне познате личности из света спорта, музике, филма и културе. У току самог турнира наступили су и познати реп музичари Бошко Ћирковић Шкабо из групе Београдски Синдикат, затим реп групе ТХЦ ла Фамилија и Сик Тач, репери Анкл Џо и Сицк Приме Бит Бокс, а поред њих турнир су својим учешћем обогатили и баскет фристајлер Немања Блажић Трики, спортисти ММА клуба Цар Душан Силни и плесна група Fly са сјајним играчицама. Међу гостима турнира били су и кошаркаши Партизана Ђорђе Гагић и Михајло Андрић, Никола Хаџи Николић из групе 357, Рамирез из групе Феуд, Горан Шобић Сирано, манекенка Ивана Кораб, као и бројни представници медија. Такође, турнир је био уживо преношен путем интернета од стране компаније Спорт Уживо које је пратило преко 5.000 људи на мрежи.

trojka-iz-bloka-kalemegdan-7
Плесна група ”Flay”

 Захваљујћи бројним учесницима турнира, спонзорима, пријатељима из фирми Аги Паста, Ице Штајн и Баштица 1, али и гостима који су куповином сувенира помогли прикупљање средстава за помоћ поплављеним домаћинствима у Србији, на турниру ”Тројка из Блока” прикупљено је укупно 139.520 динара.

trojka-iz-bloka-kalemegdan-15

 “Тројка из блока” је идејни хуманитарни пројекат, покренут 2012. године у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије и потпредседником Дејаном Томашевићем. “Тројка из блокасе спроводи кроз спортску манифестацију брзом шутарања тројкиширом Србије, који за циљ има окупљање младих људи, познатих личности из света спорта, културе и музике, као и велики број спонзора и добротвора који ће финансијски подржати реализацију циљева.

trojka-iz-bloka-kalemegdan-12

trojka-iz-bloka-kalemegdan-11

 Спортско-хуманитарни турнир ”Тројка из блока” одржаће се до краја године још у Суботици, а поред Србије планирано је да се турнир одржи у немачком Нирнбергу и далеком Сиднеју у Аустралији, захваљујући пожртвовању бројне српске дијаспоре у овим градовима.

trojka-iz-bloka-kalemegdan-8
Никола Филиповић трећепласирани на турниру ”Тројка из блока”

trojka-iz-bloka-kalemegdan-9
Јован Грајић другопласирани на турниру ”Тројка из блока”

trojka-iz-bloka-kalemegdan-10
Никола Шулески победник турнира ”Тројка из блока”

0 коментар
0

You may also like