Почетна 2013 Војин Кикић победник „Тројке из блока“ у Нишу

Војин Кикић победник „Тројке из блока“ у Нишу

од Ceca

Други овогодишњи спортско – хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки успешно је одржан у недељу 25. маја у Нишу, на кошаркашким теренима ОШ „Свети Сава“. Сунчан дан окупио је преко пет стотина Нишлија, а присутни су били и пријатељи турнира из других градова: Лесковца, Врања, Књажевца, Прокупља Београда, Новог Сада. У конкуренцији од око сто тридесет учесника у квалификационом делу турнира издвојило се њих десет, а победнички пехар припао је, Војину Кикићу који је у финалној серији убацио једанаест тројки.

nisT5

nisT12

nisT7
Друго место на турниру припало је Данилу Јамаковићу, док је трећи био Милош Катић. Заједничка победа свих који су у недељу присуствовали овом спортском дешавању је прикупљена финансијска помоћ, која ће омогућити изградњу купатила седмочланој породици Миливојевић из Ниша, која живи у јако тешким условима.

nisT3

nisT6

За само неколико сати трајања турнира, прикупљено је 34.670 динара. До дана одржавања овог хуманитарног пројекта, вредним радом нишких студената и средњошколаца, прикупљено је од спонзора и донатора 58.410 динара и 60 евра. Стога, укупан износ новчаних средстава, за сада је 93 130 динара и 60 евра, а очекује се да ће у наредним данима новац уплатити још један спонзор, такође чека се и седница скупштине општине Медијана која ће у случају ако одобри допис организатора, уплатити одређена новчана средства. Коначан износ биће објављен на сајту www.trojkaizbloka.org.

nisT4

Kao што су организатори обећали, сав новац који остане након прављења купатила породици Миливојевић, биће дониран за санацију оштећених објеката од поплава.

nisT11

Још једном се захваљујемо свима који су били део ове спортско – хуманитарне манифестације и позивамо вас све да нам се већ у недељу 1. јуна придружите у Београду на теренима ОШ „Лаза Костић“ са почетком у 13h.
nisT8

nisT2

0 коментар
0

You may also like