Почетна 2015 Други турнир у Јужном Банату – Купиник!

Други турнир у Јужном Банату – Купиник!

од pobednik

У недељу, 19. јула 2015. на кошаркашком терену иза кафане ,,Крајина”, са почетком у 17 часова одржаће се прва ,,Тројка из блока” у Купинику! Ово је други турнир у Јужном Банату за само недељу дана, а на који Вас опет позивају дивни момци из популарне реп групе ТХЦ Ла Фамилија. Прошле недеље смо били у месту одакле је Стефан – Банатски Карловац, а у недељу идемо у Боретово село – Купиник. Ко није био у Јужном Банату, не зна шта је право српско гостопримство. У недељу нас очекују бројна изненађења и посластице, а ко дође, сигурно се неће покајати. Захваљујући подршци Општине Пландиште и града Вршца можемо са сигурношћу да тврдимо да нас очекује још једна успешна ,,Тројка из блока”. За оне који не знају, Купиник је древни српски средњовековни град који је подигао Деспот Стефан и који је био последњи стуб одбране Срба против најезде турских освајача. Овде се и даље налази Црква Светог Луке коју је подигао Деспот Стефан, а у којој су дуго биле мошти Светог апостола Луке. Близу сеоцета налазе се и остаци древне тврђаве, која је била градитељско чудо свог времена, а из које се борио и чувени Змај Огњени Вук. Дођите, да заједно упознамо ово славно место и да пружимо његовим мештанима подршку какву само ми знамо – спорт, забава, хуманост – покажимо им да има младих људи којима је стало и до историје и до садашњости и који не седе скрштених руку – већ шутирају тројке!

trojka-iz-bloka-kupinik-2Традиција и акција: момци из СВЕБОР-а на турниру у Краљеву

Боре и Стефан из ТХЦ Ла Фамилије биће задужени за програм, а сасвим сигурно ће одреповати нешто из свог богатог репертоара. Придружиће им се и млади хуманитарац и репер Uncle Džo, који заједно са њима и нама прелази хиљаде километара посвећен мисији ,,Тројке из блока”. Музику, а самим тим и забаву обезбедиће DJ ТХЦ Ла Фамилије и званични DJ ,,Тројке из блока” Сале Л, који је на сваком турниру до сада пронашао прави звук за окупљене, тачно препознавши расположење и укус добрих људи који дођу да подрже нашу мисију. Посебан догађај на турниру у Купинику биће – гастрономија. Рибарско удружење ће спремити рибљу чорбу, а добре и вредне жене Купиника ће спремати колаче. Ловци ће спремити гулаш од дивљачи и сви ће се ови специјалитети продавати по симболичним ценама, а сав приход ће се додати укупној суми скупљеној на турниру!

trojka-iz-bloka-kupinik-4,,Млад сам Србин”: Боре и Стефан ТХЦФ

Хуманитарна организација Срби за Србе позива све људе добре воље да дођу у Купиник и још једном подрже мисију ,,Тројке из блока”: изградњу и реновирање купатила за социјално угрожене вишедетне породице широм Србије, Републике Српске и региона! Од Чикага до Купиника, магија ,,Тројке из блока” шири се својим квалитетом, осмехом и племенитом идејом. Медаље стижу у Купиник, а на Вама је да дођете и пробате да их освојите! Оно што ћете сигурно освојити јесте осећај заједништва, испуњеност доброчинством, и много нових пријатеља!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!

trojka-iz-bloka-kupinik-3

0 коментар
0

You may also like