Почетна 2015 Купатило за Гоциће из Ниша!

Купатило за Гоциће из Ниша!

од pobednik

Хуманитарна организација Срби за Србе заједно са Студентско-ученичким удружењем ОРНАС из Ниша две године за редом успешно организује спортско-хуманитарни пројекат ,,Тројка из блока” у граду на Нишави. Током лета помогнута је седмочлана породица Гоцић која живи у селу Горњи Матејевац, које припада општини Пантелеј. Породицу чине: мајка Милена, отац Милан, деца Ива (7 година), Угљеша (5 година), Вера (4 године), Нада (4 године) и Димитрије (3 године). Помоћ се огледала у реновирању и опремању купатила. Пројекат је реализован уз подршку Спортског савеза града Ниша. Укупна вредност помоћи износила је 114.335 динара. Манифестација која слави живот и наду у боље сутра и заједницу добрих људи за те две године успела је да докаже и покаже своје највредније квалитете, од савршених турнира до племените и правовремене помоћи за социјално угрожене вишедетне породице. Нишлије су осетиле мисију ,,Тројке из блока”! Прошле године су након детаљног и пожртвованог рада чланова ОРНАС-а одабрали и помогли седмочланој породици Милојевић, а ове године су помогли седмочланој породици Гоцић!

trojka-iz-bloka-nis-2Најмлађи Гоцићи

Лако је израчунати једну дивну бројку – десеторо деце је добило бољи и лагоднији живот захваљујући небројеним добрим срцима њихових суграђана Нишлија! О породици Гоцић из места Горњи Матвејевац крај Ниша већ смо писали на сајту ,,Тројка из блока” непосредно пред одржавање турнира ове године који је био одржан 16. маја на теренима ОШ ,,Свети Сава”. Тада смо јавност града Ниша упознали са проблемима у којима живе Гоцићи, и предложили идеју младих људи из ОРНАС-а како би проблеми могли бити решени. Речено – учињено. Породица Гоцић сада има ново купатило са нешто преуређеним и адаптираним простором у породичној кући у којој живе три генерације, па су им потребе нешто компликованије. Родитељи, дека и бака, и деца сада, када имају купатило на доњем спрату куће и још једну просторију за децу могу да кажу – хвала поносним спонзорима и учесницима турнира ,,Тројка из блока” који су скупили ове године чак 104.050 динара и тако им приуштили доста лагоднији живот у коме могу да наставе да маштају о даљем бољитку!

??????????????Најмлађи Гоцићи у новом купатилу

Племенита идеја и мисија спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока” је да се остваривањем добрих услова за вођење рачуна о хигијени стварају и бољи услови за одрастање, за вођење рачуна о себи, за бољи поглед на свет, за бољу будућност. Деца су наша будућност! А ова деца сада знају да нису сама и да има цео један град који је спреман да се дигне на ноге и да помогне! За неку годину, уз Божију помоћ, и ова деца ће бити млади људи који ће моћи да, на једној од будућих ,,Тројки из блока” у Нишу дођу и помогну некоме, као што је њима дошла прекопотребна помоћ. Њиховог оца Милана срећа је напустила при његовим приватним пословима, па је у овом тренутку рука помоћи пружена од стране Хуманитарне организације Срби за Србе и ОРНАС-а дошла у праву кућу, где треба само мало па да опет крене по старом, добром путу напретка. Ми смо сви заједно ту руку пружили!

trojka-iz-bloka-nis-3Стари изглед купатила


??????????????

Нови изглед купатила

??????????????

Нова веш машина и бојлер

kupatilo-za-gocice-iz-nisa-5

Деца су наша будућност! Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!

letak (4)-1

0 коментар
0

You may also like