Почетна 2015 Лето ,,Тројке из блока” – велико финале!

Лето ,,Тројке из блока” – велико финале!

од pobednik

Месец јул који је иза нас може се сматрати за један од најуспешнијих у историји турнира ,,Тројка из блока”. Спортско-хуманитарни пројекат који од 2012. године помаже вишедетне социјално угрожене породице, у јулу се потпуно претворио, и заувек ће остати – спектакл! Велики турнири на отвореном који су почели у априлу у Косовској Митровици, а све више расли широм Србије, у јулу су нарасли до неслућених висина. Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са једном од најпопуларнијих реп група у Србији ТХЦ Ла Фамилијом направила је за прва три викенда три турнира на ,,домаћем” терену младих репера и хуманитараца Борета и Стефана ТХЦФ. Угостили су нас најпре у свом парку Неимару, на Старом Граду, а потом нас повели на дирљиво путовање до села одакле су њихови преци, до незаборавног Јужног Баната – Банатског Карловца и Купиника. Ови момци који су свих ових година доказали да њихово срце куца за Србију направили су прави хуманитарни подвиг и у кратком временском периоду на турнирима на које су нас одвели скупљено је чак 263.420 динара,а пријавило се укупно 260 такмичара!

leto-trojke-iz-bloka-1Боре и Стефан са победником турнира у Купинику и директором ,,Тројке из блока” Младеном Матијашевићем


leto-trojke-iz-bloka-3Поздрав из Банатског Карловца!

Након ТХЦФ турнеје уследио је прави спектакл у Кладову, који је подигао цео град на ноге и уз савршену организацију Кошаркашког клуба ,,Ђердап Кладово” протекао је диван турнир који ће Кладово дуго памтити, а на коме је скупљено преко 200.000 динара! На свим овом турнирима Боре и Стефан и Сале Л из ТХЦ Ла Фамилије правили су својеврсни шоу са микрофонима и звучницима и свуда где прођу дуго је после њих одјекивао добар ритам, а у срцима одзвањале речи стихова. У овоме им је пуно помогао и млади и талентовани београдски репер Ујка Ђорђе, који није пропустио ниједан турнир у јулу! После Кладова уследио је Младеновац у коме су званични диск џокеј ,,Тројке из блока” Сале Л и Ујка Ђорђе имали подршку репера из Младеновца Ренеа, а Боре и Стефан су узели итекако заслужени одмор! У Младеновцу се пријавило 55 такмичара, а скупљено је 121.710 динара! Укупно у јулу 2015. скупљено је скоро 600.000 динара!

trojka-iz-bloka-kladovo-5Најмлађи питомци КК ,,Ђердап Кладово”


 

leto-trojke-iz-bloka-2

Врело лето ,,Тројке из блока” наставило се 2. августа, на дан Светог пророка Илије, у Бољевцу, граду који слави великог старозаветног Свеца. Најбољи кошаркашки фристајлер Европе, Немања Трики Блажић имао је у Бољевцу наступ који се памти! Он је, као и наши млади репери, велики пријатељ турнира и не пропушта их! Велики заљубљеник у кошаркашку лопту није остао имун на шарм ,,Тројке из блока”. Заљубљен у магију турнира, прати нас и постаје неодвојиви део спектакла! Традиција, будућност, спорт и забава, човекољубље и племенита мисија – ,,Тројка из блока” живи! Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује свим поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, као и волонтерима који су допринели да ,,Тројка из блока” постане велики турнир који припада свим људима доброг срца. Велика помоћ општина и месних заједница широм Србије, као и велика подршка људи на терену показују да је човекољубље у Србији живо и у успону! Спортско-хуманитарни пројекта ,,Тројка из блока” то доказује!

leto-trojke-iz-bloka-6Поздрав из Бољевца!

Ближи се, почетком септембра, а крајем лета, круна свих турнира – турнир на Калемегдану! Окупићемо на ушћу Саве у Дунав све наше пријатеље и прославићемо још један дан живота у коме ћемо дати све од себе да га још некоме улепшамо! После свих ових великих турнира, знамо шта можемо да очекујемо и, охрабрени искуством са прошлогодишњег турнира на Калемегдану, све Вас позивамо да нам се придружите 6. септембра на теренима Кошаркашког клуба Партизан!

leto-trojke-iz-bloka-5Тврђаво – стижемо!

Спортско-хуманитарни пројекат ,,Тројка из блока” постоји од 2012. године и до сада су га подржали Кошаркашки савез Србије и Нафтна индустрија Србије, као и кошаркашки клубови Црвена Звезда и Партизан, а велики број познатих уметника и спортиста је на свој начин дао велики допринос мисији турнира. Поносни спонзори и донатори и технички спонзори имају можда и највећу улогу у сваком спектаклу, а вођени именима попут компаније НИС и институцијама попут Кошаркашког савеза Србије, они ту своју улогу изводе у најбољем и најплеменитијем могућем светлу. Хвала свима!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!

letak (4)-1

0 коментар
0

You may also like