Почетна 2015 Нишлије за Гоциће!

Нишлије за Гоциће!

од pobednik

У суботу, 16 маја 2015. на кошаркашким теренима ОШ ,,Свети Сава” у Нишу, са почетком у 18 часова, одржаће се друга ,,Тројка из блока”. Спортско-хуманитарни пројекат опет ће окупити људе добре воље на турниру у брзом шутирању тројки, а Хуманитарна организација ,,Срби за Србе” и Студентско-ученичко удружење ,,ОРНАС” Вас позивају да се прикључите нашим поносним спонзорима и донаторима и да заједно помогнемо још једној породици из Ниша, да, уз нашу малу помоћ, улепшају свој живот. Породица коју ћемо ове године помоћи је седмочлана породица Гоцић која живи у селу Горњи Матејевац, које припада општини Пантелеј. Породицу чине: мајка Милена, отац Милан, деца Ива (7 година), Угљеша (5 година), Вера (4 године), Нада (4 године) и Димитрије (3 године).

trojka-iz-bloka-nis-1Гоцићи са члановима ,,ОРНАС”-a

Породица Гоцић је вредна породица, која је до пре само неколико година живела сасвим добро за наше услове. Отац Милан је имао грађевинску фирму, где је могао да заради толико да може да оствари своју највећу жељу – да има многочлану породицу. На жалост, у последњих неколико година, његова фирма, као и стотине других, није могла да опстане у условима свеопште економске кризе. Када је потражња за услугама његове фирме значајно опала, дошли су у ситуацију да на месечном нивоу живе од 25.000 динара, и то је, како кажу, тек од пре неколико месеци, када је мајка Милена, и поред тога што има петоро мале децe, због тешке финансијске ситуације, морала да почне да ради у једној нишкој фабрици.Нагло су се Гоцићи нашли у ситуацији да им је потребна помоћ. А њима не треба пуно. Они већ имају највеће богатство на свету – својих петоро деце, и само желе да стекну нормалније услове за њихово одрастање.

trojka-iz-bloka-nis-2Најмлађи Гоцићи

Гоцићи сви заједно живе у кући са Милановим родитељима, и оно што њима недостаје је ново купатило. Старо купатило би било претворено у још једну дечију собу, пошто деца тренутно спавају у једној просторији, а ново купатило би било изграђено на доњем спрату куће, довољно приступачно и одговарајуће захтевима многочлане породице. На жалост, после куповине лавабоа, Гоцићи су морали да одустану од ове жеље јер нису могли да скупе довољно средстава да направе и цело купатило. Помозимо овој вредној и скромној породици! Заједно можемо да олакшамо њихов живот! Позивамо донаторе и спонзоре да се прикључе и са материјалом који је потребан за реновирање купатила Гоцићима, а комплетан списак потребних ствари можете пронаћи на фејсбук страници ,,Тројка из блока” у Нишу. Прошле године на турниру у граду на Нишави је скупљено 120.000 динара и помогнута је седмочлана породица Миливојевић. Помозимо и Гоцићима! Променимо заједно ову ружну слику!

trojka-iz-bloka-nis-3letak (4)-1

0 коментар
0

You may also like