Почетна 2015 Одржан први Божићни турнир у стоном тенису

Одржан први Божићни турнир у стоном тенису

од pobednik

Други дан Божића чланови Хуманитарне организације Срби за Србе потрудили су се да проведу у духу овог великог и радосног хришћанског празника и да заједно са великим бројем милосрдних људи део свог слободног времена посвете онима којима је Господ посветио цео свој овоземаљски живот – браћи и сестрама који се свакодневно сусрећу са страдањима – најпре материјалне, али и егзистенцијалне природе. У петак, 8. јануара, на празник Сабора Пресвете Богородице у Борчи је организовано мало спортско али и доброчинитељско сабрање – Божићни хуманитарни турнир у стоном тенису на којем је учешће узело преко 40 такмичара. Организатори турнира били су чланови организационог одбора спортско-хуманитарног пројекта „Тројкa из блока“ и велики пријатељ наше организације Алекса Јованов у чијем клубу „Као некад“ је такмичење  и одржано.

stoni-tenis-trojka-iz-bloka-2


stoni-tenis-trojka-iz-bloka-3

Најбољи показатељ да је човекољубље суштина Божића је управо чињеница да је без икакве медијске кампање у Борчи одржан више него успешан турнир чији је циљ био да кроз пријаве за учешће обезбеди средства која ће бити преусмерена  за традиционалну Божићну акцију коју наша организација спроводи дуги низ година, а у склопу које се помаже српским породицама на подручју Косова и Метохије и Крајине. У добро расположеној, мотивисаној и жестокој конкуренцији најуспешнија су била три такмичара – освајач бронзане медаље Зоран Јевтић, затим „сребрни“ Милинко Мићевић и првопласирани Душко Петровић који је поред најсјајнијег одличја кући понео и победнички пехар.

stoni-tenis-trojka-iz-bloka-4Победници турнира

Међутим, највећа победа тог дана – победа која је извојевана заједничким снагама свих учесника турнира је прикупљена сума од 23.800 динара! Зато на првом месту благодаримо Господу Богу који нас је све окупио са једним циљем – циљем да помогнемо ближњем свом где год он био. Такође се од срца захваљујемо свим учесницима и донаторима који су се својим присуством и донацијама уградили у свеопшту акцију прикупљања средстава за помоћ угроженим сународницима. Желимо им да до следећег дружења у Борчи у њиховим срцима владају радост, љубав и мир.

stoni-tenis-trojka-iz-bloka-5


 

stoni-tenis-trojka-iz-bloka-7

Мир Божији.

ХРИСТОС  СЕ РОДИ – ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

0 коментар
0

You may also like