Почетна 2015 Сезона Тројке из блока успешно отворена у Косовској Митровици

Сезона Тројке из блока успешно отворена у Косовској Митровици

од Ceca

У уторак, 7. априла, на теренима Техничке школе ,,Михајло Петровић Алас” у Косовској Митровици одржан је први овогодишњи турнир ,,Тројка из блока” на отвореном. У организацији турнира учествовали су представници хуманитарне организације Срби за Србе тј. кординатори спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока” и представници Студентског парламента Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Турнир је почео интонирањем химне Републике Србије Боже правде, а након тога и нумере ,,Црвен цвете” текстописца Јелене Бојовић. Ове две песме извеле су чланице музичког састава Косовски божури, Драгана Милић и Катарина Шулкић.

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-1

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-8

Након тога учесницима турнира обратили су се директор пројекта ,,Тројка из блока” Младен Матијашевић и Мирослав Милић, председник студентског парламента Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-2Директор пројекта ,,Тројка из блока” Младен Матијашевић

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-10

Специјални гост турнира био је бивши кошаркашки репрезентативац и члан златне генерације са Светског првенства одржаног 2002. године у Индијанаполису, Александар Смиљанић, који је овом приликом студентском парламенту даровао дрес кошаркашке репрезентације Србије са потписима свих репрезентативаца.

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-3Бивши репрезентативац Александар Смиљанић и Мирослав Милић, председник студентског парламента Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

Турнир су шутирањем отворили Александар Смиљанић и проректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, професор доктор Александар Јовановић.

За учешће на турниру пријавило се 127 такмичара од којих су најуспешнији били трећепласирани Лазар Аксић, другопласирани Ненад Вукомановић и, до сада најмлађи победник турнира, Гојко Зубац.

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-4Победници турнира

Тројке су шутирали и начелник гинеколошко-акушерске клинике у Косовској Митровици доктор Милијана Миленковић, као и главна сестра Оливера Елек.

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-5Милијана Миленковић, начелник гинеколошко-акушерске клинике у Косовској Митровици

На турниру је укупно прикупљено 130.630 динара. Овој суми за неколико дана додаће се и средства прикупљена на хуманитарној студентској журци одржаној увече након турнира, средства прикупљена на пројекцијама филма ,,Енклава” које ће бити одржане у четвртак 9. априла у биоскопској сали у Звечану, као и уплате неколико факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

vlcsnap-2015-04-08-12h29m37s229

За добро расположење на турниру побринули су се стари, добри пријатељи турнира, чланови београдске хип-хоп групе ТХЦ ла фамилија, репер Анкл Џо и најбољи европски кошаркашки фристајлер Немања Блажић Трики. Турнир су својим присуством увеличали и редитељ филма ,,Енклава” Горан Радовановић и фолк певач из Косовске Митровице Слободан Боба Ракић.

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-6

Захваљујемо се Студентском парламенту и свим факултетима Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, свим основним и средњим школама, Општини Косовска Митровица, Студентском центру ,,Приштина” из Косовске Митровице, комбинату Трепча, локалним медијима који су од самог почетка били уз нас и свим осталим институцијама и привредним субјектима који су такође дали допринос Турниру.

trojka-iz-bloka-kosovska-mitrovica-7

Ни киша, ни лоше време нису успеле да обесхрабре људе да се у великом броју окупе на Плочи, што јасно показује да Турнир у Косовској Митровици има будућност у годинама које долазе.

Сезону Турнира Тројка из блока настављамо 13. априла у Краљеву, на теренима Под обалом са почетком у 12 часова.

letak (4)-1

Будите и Ви део Тројке из блока!

0 коментар
0

You may also like