Почетна 2015 Сјајан почетак у Републици Српској!

Сјајан почетак у Републици Српској!

од pobednik

У недељу 27. септембра у спортском центру ,,Пеки” на Палама одржан је први турнир ,,Тројка из блока” у Републици Српској! Поставили смо нови ниво и на велика врата ушли у Републику Српску! Стотине Паљана дошли су да посматрају такмичење у брзом шутирању тројки, њих 55 је учествовало, а скупљено је 1.047 КМ и 30 евра! Велика помоћ је намењена породици Мандић са Пала који имају четворо деце, а сада имају и све нас који смо се окупили и показали им да нису сами и заборављени. Дух доброчинства и заједнице освојио је спортски центар ,,Пеки” који је био скоро пун упркос киши и лошем времену. Турнир је свечаним извођењем химне Боже правде отворила млада Маријана Капуран која је стасом и гласом освојила симпатије свих присутних. Након свечаног увода окупљенима се обратила Јована Зељаја, главни координатор ,,Тројке из блока” за Републику Српску која је поздравила дивни скуп и захвалила се свима који су одвојили време и новац за племениту мисију ,,Тројке из блока”. Све у спортском центру су поздравили и представник Хуманитарне организације Срби за Србе Милош Симовић, Стефан Стајчић, председник Савеза студената Правног факултета ,,Правник” и заменик начелника општине Пале Синиша Ласица. Од стране спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока” поносни спонзори турнира на Палама су на самом почетку добили захвалнице, а затим је директор пројекта Младен Матијашевић свечаним шутирањем са једним од најмлађих учесника отворио такмичење.

trojka-iz-bloka-pale-4Маријана Капуран изводи химну Боже правде


 

trojka-iz-bloka-pale-2Јована Зељаја и Милош Симовић


 

trojka-iz-bloka-pale-3Срђан Ћосић из Хуманитарне организације Срби за Србе и Синиша Ласица


 

trojka-iz-bloka-pale-7Деца су наша будућност: отварање турнира на Палама

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима који су допринели да турнир на Палама на најбољи могући начин започне нову традицију турнира у Републици Српској. Велика и значајна подршка стигла нам је од спонзора који су на Палама били: Хотел Кристал, Ресторан Риналди, Кафе бар ,,Aquarius”, Општина Пале, Језички центар ,,INLingua”, Штампарија МИН, Ветеринарска амбуланта ЗОО ВЕТ, Пекара Клас, Милкус Д.О.О, ,,Majnex” Д.О.О, Спортско-културни центар ,,Пале” и Сарајево инвест. Спортски центар ,,Пеки” био је технички спонзор турнира, Језички центар ,,INLingua” поклонио је једногодишњи курс страних језика за једно дете Мандића, док је ,,Majnex” Д.О.О поклонио донацију у виду блокова за изградњу купатила породици Мандић. Хвала добрим људима са Пала, показали су како се брине о својим угроженим комшијама! Поносни смо што смо били у овом славном граду и једва чекамо следећу сезону турнира на отвореном у којој ћемо посетити још много градова у нашој Републици Српској!

trojka-iz-bloka-pale-5


 

trojka-iz-bloka-pale-11


 

trojka-iz-bloka-pale-8

Као и увек на турнирима ,,Тројка из блока” припремили смо и понеко изненађење. Са нама је био легендарни београдски дискџокеј Паја Коба33 који је пуштао домаће и светске хитове за време турнира и музички испратио и два млада репера који су дошли са нама из Србије: Uncle Džoa и Елдорада. Млади богослов Uncle Džo одавно је део мисије ,,Тројке из блока”, а сада је довео појачање на микрофону – свог пријатеља и колегу Елдорада. Млади Паљани били су одушевљени наступом својих омиљених репера, а сви у сали су са нестрпљењем очекивали и посебан спектакл у оквиру турнира – наступ каратиста из Карате клуба ,,Романија”. Дивна деца, млади спортисти, демонстрирали су своју вештину и приближили нам филозофију каратеа. Магија ,,Тројке из блока” – спорт, забава и хуманост – у пуном сјају на Палама! Како је било у спортском центру ,,Пеки” можете погледати на фотографијама на званичној фејсбук страници ,,Тројка из блока”!

trojka-iz-bloka-pale-9Омладинци КК ,,Романија” са тренером Момиром Поповићем


 

trojka-iz-bloka-pale-18Uncle Džo и Елдорадо


 

trojka-iz-bloka-pale-19Вештина каратеа: КК ,,Романија”


 

trojka-iz-bloka-pale-15Вештина тројке: млади каратиста за три поена

Од пријављених 55 такмичара најбољи шутери били су: прво место – Оливер Клачар, друго место – Младен Павловић и треће место – Марко Фуртула. Честитамо најбољима и подсећамо – на нашим турнирима сви су победници зато што заједно побеђујемо тмурну будућност и доносимо веру и наду у боље сутра!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!

trojka-iz-bloka-pale-16Финалисти: борба за пехар почиње


trojka-iz-bloka-pale-10


trojka-iz-bloka-pale-20Сребро, злато и бронза: честитамо!


trojka-iz-bloka-pale-21Поздрав са Пала!

0 коментар
0

You may also like