Почетна 2015 Трећи турнир у Крагујевцу – почео је месец кошарке!

Трећи турнир у Крагујевцу – почео је месец кошарке!

од pobednik

У суботу 5. септембра у Великом парку у Крагујевцу у спортској хали ,,Гордана Гоца Богојевић” одржан је трећи спортско-хуманитарни турнир ,,Тројка из блока” на коме се за брзо шутирање тројки пријавило 58 такмичара и скупљено је 19.830 динара! У организацији Покрета чиста Србија и Удружења Млади из Крагујевца и Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда поново су се окупили истински љубитељи кошарке како би заједно дали допринос у великој мисији ,,Тројке из блока” – изградњи и реновирању купатила за социјално угрожене вишедетне породице широм Србије и Балкана! Мало после 13 часова популарна етно певачица Даница Крстић је отпевала химну Републике Србије Боже правде и на тај свечани начин, другу годину за редом отворила турнир у Крагујевцу. Окупљенима су се потом обратили Александар Алексић испред Покрета чиста Србија и Милош Симовић, представник Хуманитарне организације Срби за Србе. Они су се захвалили Крагујевчанима на подршци која траје већ годинама, а затим позвали крагујевачког кошаркаша Јулијана Богдановића да шутирањем тројке отвори такмичарски део турнира.

trojka-iz-bloka-kragujevac-5Даница Крстић још једном бриљира на турниру ,,Тројка из блока”


trojka-iz-bloka-kragujevac-7Јулијан Богдановић отвара борбу за пехар

Најбоља сезона ,,Тројке из блока” отворила је последњи месец врелог лета које полако пролази! Почео је септембар у Крагујевцу, наставља на Калемегдану, па путује све до Њујорка и Пала! Почело је и Европско првенство у кошарци на којем су нас великом победом обрадовали изабраници селектора Салета Ђорђевића! Победнички дух владао је и халом Парк нешто мало пре изласка репрезентације Србије на терен! На нашим турнирима су сви победници зато што сви заједно побеђујемо тмурну садашњост и правимо лепшу будућност за децу из угрожених породица којима смо заиста потребни, и која су наша будућност! Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује Удружењу Млади и Покрету чиста Србија на несебичном труду и залагању које су показали свих ових година, од организације и промоције догађаја до волонтирања на самом турниру. Удружење Млади је током Недеље младих скупило 5.000 динара на хуманитарној журци, и тај износ, са 14.830 динара скупљених на турниру чини укупну суму од 19.830 динара.

trojka-iz-bloka-kragujevac-6


trojka-iz-bloka-kragujevac-8


trojka-iz-bloka-kragujevac-9

Најбољи шутери на турниру у Крагујевцу били су Лука Јовановић са погођених 14 кошева и заслуженом бронзаном медаљом, Богдан Јовановић са 15 кошева и освојеним сребром, и Милан Ђурђевац који је освојио пехар ,,Тројка из блока” и златно одличје са погођених 18 кошева! Честитамо победницима и честитамо Крагујевчанима на још једном хуманитарном подвигу којим показују да су свесни да наше мало некоме значи пуно и да ће се и даље борити свим силама да улепшају будућност Србије! Крагујевац је ове године добио посебну подршку од стране наших великих пријатеља, младих и талентованих музичара, репера Uncle Džoа и званичног диск џокеја ,,Тројке из блока” Салета Л-а, члана једне од најпопуларнијих реп група у Србији ТХЦ Ла Фамилије. Турнир у Крагујевцу обећава да ће следеће године бити још бољи и само је енергија, воља, и сигурност младих људи из Крагујевца довољан знак да ће тако и бити. Видимо се догодине у Крагујевцу!

trojka-iz-bloka-kragujevac-10Сале Л и Uncle Džo – музика, стихови, хуманитарна мисија


trojka-iz-bloka-kragujevac-1Бронза, злато и сребро Крагујевца са организаторима турнира

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”! Пронађите себи дестинацију која вам одговара у септембру – Београд, Смедерево, Вршац, Пале, или можда Њујорк! Осетите део магије ,,Тројке из блока” на фотографијама турнира у Крагујевцу на нашој званичној фејсбук страници!

trojka-iz-bloka-kragujevac-12Поздрав из Крагујевца!

0 коментар
0

You may also like