Почетна 2015 Тројка из блока за Милићевиће!

Тројка из блока за Милићевиће!

од pobednik

У четвртак, 30. априла, у Великом парку, са почетком у 13 часова одржаће се прва ,,Тројка из блока” у Ужицу. На такмичење у брзом шутирању тројки могу да се пријаве сви заинтересовани на дан турнира, а минимална цена пријаве је 200 динара. Учешћем на турниру се придружујете нашим поносним спонзорима и хуманитарној организацији ,,Срби за Србе” у акцији реновирања купатила деветочланој породици Милићевић из села Дрежник. Зоран (38 година) и Мирјана (35 година) имају шесторо деце и брину и о Зорановој баки, а купатило је прво што ћемо додати богатству ових добрих људи.

trojka-iz-bloka-uzice-2Марина (12 година), Мирко (4.5 месеца), Марко (14 година), Миломир (4 године), Милица (10 година) и Милан (8 година)

Зоран и Мирјана имају много проблема. Љубав и срећа нису једни од њих. Њихови проблеми су финансијске и егзистенцијалне природе. Ови добри људи једва спајају крај са крајем уз минималну помоћ државе од 15.000 динара, без дечијих додатака, и, од пре неки дан, и без струје. Дугови из прошлости, укључујући и астрономске и невероватне за једно сеоске домаћинство, довели су до демонтирања струје. Милићевићи сада живе у мраку, без воде, а шесторо деце светлост види само у добрим родитељима, који раде и труде се за њих од првог светла до касно у ноћ, радећи и надничећи широм ужичког краја. Деца су у школи одлична и пуна је ова кућа диплома и успеха стеченог из породичног окриља љубави и топлине. Бака Зорка има скоро деведесет година, али Бог јој остави добар глас и очи и разум, и она чува децу док су родитељи ван куће, прича им приче и увесељава им детињство, колико може. А деца су нам открила да и она причају приче баки! Боре се добри људи сваки дан са свим невољама и не дозвољавају себи да клону духом. Заједно су обрадили њиву пред кућом, после 15 година…

trojka-iz-bloka-uzice-3Кућа и окућница и њива Милићевића, Дрежник

Зоран је до 2006. имао сталан посао, а када је остао без њега, почињу њихови озбиљни проблеми. Неколико послодаваца остали су му дужни плате и доприносе, али навикао је Зоран на то, и не жали се ни на кога. Са двадесет година он је био 16 месеци у рату на Косову и Метохији, 1998. и 1999. године, преживео је напад на караулу Кошаре, и вратио се у своје село са два гелера у рамену, и без икаквих војних части, а камоли дневница и надокнада. До данашњег дана, све што је стекао, стекао је са својих десет прстију, и наставља да верује само у њих.

trojka-iz-bloka-uzice-4Зоран Милићевић, један од заборављених хероја са Кошара

Хуманитарна организација ,,Срби за Србе” постоји од 2005. и помаже вишедетне социјално угрожене породице широм Балкана. Хуманитарно-спортски пројекат ,,Тројка из блока” одржан је први пут 2012. године у блоку 23. на Новом Београду. Пројекат су подржали Кошаркашки савез Србије, кошаркашки клубови Партизан и Црвена Звезда, као и многе јавне личности из света спорта, уметности и образовања, и сада Вас сви заједно са својим уваженим спонзорима позивају   да покажемо Милићевићима да нису сами, и да им помогнемо и покушамо барем мало да олакшамо тежак живот. Променимо за почетак ове ружне слике.

trojka-iz-bloka-uzice-9,,Улаз” у купатило

trojka-iz-bloka-uzice-8

 

trojka-iz-bloka-uzice-10

 

trojka-iz-bloka-uzice-11

Сви учесници турнира добиће награду када будемо видели ове слике промењене у најлепше и најбоље. Прва три најбоља шутера добиће медаље и наградно летење у авиону аеро клуба Ужице, као и карте за Градски базен! За добро расположење на турниру побринуће се познате београдске реп екипе Сик Тач, Звезде Грајма и ФТП, који ће наступити између првог дела такмичења и финала, и на свој оригинални начин дати подршку турниру и Милићевићима. Будите и Ви део ,,Тројке из блока”! Видимо се у Великом парку 30. априла!

letak (4)-1

0 коментар
0

You may also like