Почетна 2015 ,,Тројка” из снова у Новом Саду!

,,Тројка” из снова у Новом Саду!

од pobednik

У суботу 23. маја 2015. на платоу испред СПЕНС-а са почетком у 14 часова одржана је још једна успешна ,,Тројка из блока”! Нови Сад је трећу годину за редом био домаћин спортско-хуманитарне манифестације, и опет су Новосађани на најбољи могући начин показали шта значе спорт, хуманост и спектакл. Препун плато СПЕНС-а окупио је много људи у сунчано суботње поподне у граду на Дунаву. Много истинских заљубљеника у спорт дошло је да подржи легенде српског спорта, светске шампионе, добру идеју, и добар повод – помоћ доброј породици Родић из Старих Лединаца код Новог Сада. Чак 232.710 динара и 100 евра прикупљени су за изградњу купатила Родићима, и чак 157 шутера и наши поносни спонзори и донатори из Новог Сада показали су Родићима да нису сами! Спонзори турнира, ПИП Нови Сад, уплатили су 50.000 динара, ЈКП Тржница 20.000 динара, Ноћ музеја 5.840 динара, господин Борко Илић је уплатио 20.000 динара и господин Саво Цапар је уплатио 100 евра појединачном донацијом. Хвала Нови Саде!

trojka-iz-snova-u-novom-sadu-2

Турнир на платоу испред СПЕНСА-а свечано је отворио мешовити хор ,,Слаткопојци” свечаним извођењем химне Републике Србије ,,Боже Правде”. Одмах након химне, овај шармантни хор отпевао је и песму ,,Ој Србијо, мила мати”. Након тога присутнима се испред Хуманитарне организације ,,Срби за Србе” и пројекта ,,Тројка из блока” обратио Милош Симовић, а након њега присутнима су се обратили и Ненад Муждека, координатор Хуманитарне организације ,,Срби за Србе” у Новом Саду и прослављени одбојкаш Војводине и репрезентације Србије Васа Мијић. Турнир су шутевима свечано отворили Васа Мијић, Ненад Пагонис, муај таи и кик бокс репрезентативац, и светски шампиони у баскету три на три Душан Домовић Булут, Марко Ждеро и Марко Савић. Спортским великанима у отварању турнира придружио се и Сандро Марковић, члан некадашњег музичког састава ,,Прслук бенд” и аутор и водитељ емисије ,,Прслук агаин”, која је и медијски партнер турнира. Прве шутере на терен су позвали Милош Симовић и звезда хип хоп музике Боре из ТХЦ ла Фамилије, који су заједно водили цео програм. Добро расположење у Новом Саду било је, малтене, опипљиво.

trojka-iz-snova-u-novom-sadu-3

За добру музику, као и увек, побринуо се Сале Л из ТХЦ ла Фамилије, а на полувремену турнира окупљенима на платоу СПЕНС-а приредио је реп спектакл Шкабо из Београдског Синдиката. Боре из ТХЦ ла Фамилије је одреповао неколико хитова ТХЦ ла Фамилије, и заједно су одреповали једну песму, док је за то време најбољи европски фристајлер Немања Трики Блажић изводио своју магију са кошаркашком лоптом. Плесни клуб Јупи извео је своју тачку, а након њих плесна група ,,Feel the beat” из плесног клуба Мастер денс направила је врелу атмосферу у већ сунчаном дану у Новом Саду. Девојке су показале шта знају, а за њима и момци из борилачког клуба Патриоте, који су приказали вештину бокса, тренинга и спаринга. Комплетну галерију слика са турнира можете погледати на званичној фејсбук страници ,,Тројка из блока”. Набољи шутери на турниру били су Милош Лисица који је освојио злато, Новак Бошков – сребро и Павле Веселиновић – бронза.

trojka-iz-snova-u-novom-sadu-5

Хвала свима који су дошли и подржали породицу Родић. Речи не могу описати ниједно добро дело, само дела могу говорити за себе. Нови Сад је показао да може и да хоће да помогне. Савршена ,,Тројка из блока” у Новом Саду је то показала. Ново купатило ће породици Родић помоћи да роди нови живот. Помоћи ће им да преброде тешке тренутке које у животу пролазе. Ови људи раде, али рад им се у великој мери не исплати. Једва састављају крај са крајем, али гурају даље. Ми смо томе, заједно, ставили крај. Помажемо заједно нашим суграђанима, да наставе да се боре и помажемо им, да виде да нису сами. Нови Сад је то данас урадио. Хвала Нови Саде!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!

letak (4)-1

0 коментар
0

You may also like