Почетна 2015 У Краљеву купатило за Пешиће!

У Краљеву купатило за Пешиће!

од pobednik

Иако је сезона турнира „Тројка из блока“ званично завршена, чланови Хуманитарне организације „Срби за Србе“ настављају своје активности у склопу овог спортско-хуманитарног пројекта. Због тога су у петак, 23. октобра, директор пројекта ,,Тројка из блока“ Младен Матијашевић и портпарол Хуманитарне организације „Срби за Србе“ Милош Симовић посетили деветочлану породицу Пешић из села Самајла код Краљева којој смо у склопу овогодишње „Тројке из блока“, одржане 13. априла у граду на Ибру, успешно завршили пројекат изградње купатила. Увек је лепо вратити се у Краљево одакле је ове године званично започела четврта и до сада најуспешнија сезона наших хуманитарних турнира у брзом шутирању тројки на отвореном, али нам је ова посета била посебно значајна и драга управо због чињенице да деветоро Пешића – родитељи Томо и Гордана, као и њихово седморо малолетне деце, Ивана (12 година), Игор (11 година), Иван (10 година), Ивона (8 година), Ирена (5 година), Исидора (4 године) и Лена (2 године) више неће имати бројне проблеме услед недостатка купатила.

u-kraljevu-kupatilo-za-pesice-2Најмлађи Пешићи у новом купатилу

Како је на Краљевачкој „Тројци“ 13. априла прикупљено 91.160 динара помоћи, Хуманитарна организација „Срби за Србе“ обезбедила је преостала средства и успешно спровела још један пројекат помоћи социјално угроженим вишедетним породицама. Вредност укупних радова је 230.000 динара. Обзиром да смо турнир у Краљеву који је одржан на Васкршњи понедељак отворили најрадоснијим Хришћанским поздравом „Радујте се – Христос Воскресе“, седам месеци касније више него срећно и задовољно узвикујемо „Ваистину Воскресе“ јер је, захваљујући људима добре воље који су се одазвали и учествовали на турниру и захваљујући спонзору прве „Тројке из блока“ у Краљеву – фирми „Гала маркет“, уистину васкрсла нада у бољи живот породице Пешић.

u-kraljevu-kupatilo-za-pesice-6Слика са турнира у Краљеву


 

u-kraljevu-kupatilo-za-pesice-4Резултат турнира – помоћ Пешићима

Нема дилеме да ћемо и наредне сезоне у Краљеву шутирати тројке за угрожене и то поново на Васкршњи понедељак. Са тим у вези позивамо још више људи, јавних и приватних предузећа, спортских клубова, представника локалне самоуправе и штампаних и електронских медија да свако од њих да допринос на свој начин – кроз учешће, донацију, спонзорство, репортажу и вест како би заједничким снагама помогли још више социјално угрожених вишедетних породица на подручју Краљева.

u-kraljevu-kupatilo-za-pesice-1Пешићи и представници Хуманитарне организације Срби за Србе


 

u-kraljevu-kupatilo-za-pesice-3

БУДИТЕ И ВИ ДЕО ТРОЈКЕ ИЗ БЛОКА – ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

0 коментар
0

You may also like