Почетна 2018 Бела и журка из блока одржани у Приједору

Бела и журка из блока одржани у Приједору

од Ceca

Приједор је ове године уврстио још једну дисциплину у нашу велику породицу из блока. Част да се придружи тројци, пикаду, рукомету, караокама, таблићу и свим осталим спортовима и играма добила је овај пут Бела, најпопуларнија карташка игра у западним српским земљама.

У суботу 3.11.2018. године у култној приједорској кафани Камењара, кафани из које је, слободно можемо рећи, кренула да се шири идеја Срби за Србе у Приједору и широм Републике Српске, уприличено је овај пут цјелодневно хуманитарно дружење. Сам догађај је отворило такмичење у Бели које је потрајало до вечерњих сати, а вече се наставило Журком из блока.

Бела се играла у паровима, а за такмичење се пријавило 16 екипа које су се нокаут системом такмичења, на двије добијене партије, борили за титулу најбољих. Побједници првог Бела из блока турнира били су Жаре и Мрђа, други су били Кекеровићи отац и син, док су треће мјесто заузели Соња и Крши.

Котизација за учешће на турниру износила је 10 КМ по екипи, а такође сва зарада од продатог пића ишла је у хуманитарне сврхе, па је биланс читавог догађаја било сакупљених 1.057,10 КМ донација.

Да подсјетимо ово је био четврти хуманитарни догађај у Приједору ове године. Годину је отворила хуманитарна журка одржана у Кафе бару Санус, услиједила је Тројка из блока и након тога ММА семинар „Бори се за добро!”.

Надамо се да ће турнир у Приједору слиједити и други градови у којима се игра ова карташка игра, а потајно прижељкујемо и нове дисциплине у нашој породици из блока. Но, док се чекају нова дешавања у Републици Српској будите слободни да окренете телефонски број 17763 чиме ћете донирати двије конвертибилне марке за помоћ социјално-угроженим породицама.

Два’ес’ до кеца – Будућност су наша дјеца!

0 коментар
0

You may also like