Почетна 2018 Рукомет и журка из блока за крај сезоне у Козарској Дубици

Рукомет и журка из блока за крај сезоне у Козарској Дубици

од Ceca

Наши вриједни Дубичанци не престају да нас задивљују, па су 2018. годину затворили онако како им и доликује, Рукометом и журком из блока који су одржани у суботу 29. децембра. На сам дан утакмице продане су 543 улазнице од којих је комплетан приход намјењен помоћ социјално-угроженим породицама. Поред прихода од улазница Кафе бар АС је донирао 50 КМ, а донације су се сакупљале и од пријава за игру шутирања седмераца, као и за ново-уврштену игру гађања пречке са пола терена,  тако да је биланс сакупљених донација од Рукомета из блока укупно 2.459,20 КМ.

Био је ово други Рукомет из блока одржан ове године и резултатски и по посјећености много успјешнији од првог . Увидјевши да је зимски период много прикладнији за одржавање рукометних утакмица, организатори су се одлучили за одржавање још једног Рукомета из блока, а план је да и у будућности ова манифестација буде одржавана пред Божићне и Новогодишње празнике.

Као и првог пута, меч су одиграле двије екипе састављене од играча РК Козара, ЖРК Дубица и ЖРК Кнежопољка, а којима су се још прикључили Душко Челица, тренутно играч РК Војводина и Дајана Вуклиш која игра за ЖРК Груде, као и бивши играчи РК Црвена Звезда и РК Борац Бојан Љубишић и Срђан Тривунџа, којима се овдје захваљујемо што су и поред својих обавеза успјели да нађу времена и прикључе се нашој хуманитарној мисији. Иако је резултат био у другом плану, морамо да споменемо да је меч завшен резултатом 38:38, како и доликује.

Наравно и овај меч је имао увертиру, мини-рукометну утакмицу коју су одиграли најмлађи чланови дубичких клубова.

На полувремену утакмице сви присутни су уживали у новој игри коју смо уврстили у наш програм. Наиме ради се о гађању пречке рукометног гола са половине терена. За учешће у игри плаћала се симболична котизација од 5,00 КМ, а сви учесници су имали право да из два пута окушају своју умјешност. На крају пет учесника је погодило пречку и као трофеј добило мајицу Тројка из блока.

Након утакмице, догађај смо затворили игром шутирања седмцераца. Од пријављени 72 такмичара најбољи шутер је била Ана Ђенадија, друга је била Хелена Ћурић, док је трећи био Ђорђе Јерић.

Но ту није био крај вечери. Са рукомета дружење наших организатора, учесника и пријатеља је настављено на Журци из блока која је одржана у Кафе бару Зебрано. Дио средстава од продатог пића власник локала је намјенио нашој организацији, тако да је од Журке из блока сакупљено 306,10 КМ, а вече смо завршили са укупно сакупљних 2.765,30 КМ.

За сам крај изразе захвалности дугујемо РК Козара, ЖРК Дубица и ЖРК Кнежопољка који су се као и сваки пут до сада одазвали нашем позиву. Због тога смо им овај пут, као мали знак пажње, уручили пехаре, а сигурно је да ћемо наставити да се дружимо и даље и да заједничким снагама помажемо социјално-угрожене породице. Завалност иде и за Милицу Вокић, члана етно-групе Гугутка која је водила програм, као и Милану Тинтору који је обезбиједио смјештај за наше рукометаше.

Технички спонзори:

 • РК Козара
 • ЖРК Дубица
 • ЖРК Кнежопољка
 • Лаунџ бар Маршал
 • Угоститељске услуге Обућина
 • Пекара Марић
 • Кафе бар Твинс
 • Кафе бар Зебрано
 • Срби из Ливна
 • Радио Феникс
 • Центар за културу и информисање КД
 • Агенција Галија Градишка
 • Кафе бар АС
 • Милан Тинтор
 • Наш реп и Наш град

Још једно предивно вече и предивна ноћ у Козарској Дубици и на веома успјешан начин завршена календарска година. Подсјетимо, да је у овој години ово био шести хуманитарни догађај на којем су се скупљала средства за помоћ социјално-угроженим породицама. Све је почело Билијаром из блока , настављено Рукометом из блока, затим Котлићијадом и Гастро даном, да би круна сезоне била Тројка из блока.

Хвале вриједан податак је да је у 2018. години у Козарској Дубици сакупљено укупно 17.725 КМ!

Година календарски јесте завршена, али то ништа не мјења код наше екипе из Дубице, јер се нова већ отвара за прославу Нове године по јулијанском календару када ће бити одржана Журка из блока у Кафе бару Париз. Сви су и више него добродошли!

 

0 коментар
0

You may also like