Почетна 2018 Тројка из блока освојила Шведску

Тројка из блока освојила Шведску

од pobednik

Захваљујући напорима волонтера и уз подршку спонзора и пријатеља турнира, пре свега домаћина Омладинског фестивала, Шведска је постала нова земља Тројке из блока. Светски познат спортском-хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки одржан је у суботу 19. маја у Стокхолму. Уз помоћ 2 поносна спонзора, и 66 шутера прикупљено је укупно 16.680 круна за боље сутра! Много позитивних ствари произилази из самог турнира. У оквиру сјајног Омладинског фестивала такмичење у шутирању тројки пронашло је лако своје место. Пре свега, добра енергија која усмерава младе људе да из већинског пасивног стања, узму ствари (у нашем случају лопте) у руке, и уз један активан приступ дају велики допринос заједничкој борби против сиромаштва. Шведска је најновија земља у којој је регистрована Хуманитарна организација Срби за Србе и сада је време да покажу шта знају. А могу и знају мгого – што ће показати године које долазе!

Тројка из блока дошла је у град у време и на манифестацију где је добар део српског становништва могао да упозна и препозна значај пројекта. Традиција Омладинског фестивала постала је да привлачи велики број људи па је наша мисија дошла до много потенцијалних донатора. Очекујемо у наредном периоду уплате и донације за нашу мисију, која већ годинама пружа помоћ породицама са 4 и више деце. Леп и сунчан дан је додатно утицај на целокупну атмосферу, а коначан резултат је успешан спектакл Тројка из блока у Шведској! Наш пријатељи и саборци из Стокхолма изнелис у ову велику акцију и браво за њих!

СПОНЗОРИ:

  • Metropol Assistans
  • Aqame Bygg

ТЕХНИЧКИ СПОНЗОРИ:

  • Омладинска Организација Савеза Срба Шведске
  • Савез Срба у Шведској

Поред шутирања тројки, опет смо играли и игру шута са пола терена: ко погоди бар један кош од пет покушаја осваја вредну награду. Награда свима нама била је победа против сиромаштва, а три тројкаша добила су и медаље и пехар шампиона! Они су били најпрецизнији са линије за три поена, па ће до следеће године поносно носити титулу најпрецизнијих у Стокхолму!

Иако нас очекује још преко тридесет турнира до краја ове године, са сигурношћу можемо рећи да је Тројка из блока у Стокхолму један од важнијих. У организационом смислу – добили смо још један град. У целокупној атмосфери, која највише доприноси да се позитивна слика и енергија „пренесе“ и на друге градове. Имајући у виду број сиромашних породица којима је потребна наша помоћ, од пресудног значаја је сваки турнир како бисмо скупили планирану цифру од 25 милиона динара!


ПОЗДРАВ ИЗ СТОКХОЛМА!

 

0 коментар
0

You may also like