Почетна 2019 Берн по други пут домаћин Тројке из блока

Берн по други пут домаћин Тројке из блока

од Ceca

Швајцарски огранак Хуманитарне организације Срби за Србе 30. јуна организовао је другу Тројку из блока у главном граду Швајцарске! Уз помоћ пријатеља организације, донатора и учесника сакупљено је укупно4.637 швајцарских франака.

У склопу Тројке из блока организована су два догађаја – турнир у брзом шутирању тројки и баскет 3×3.

На турниру у брзом шутирању тројки учествовало је педесет два такмичара, који су се прво надметали кроз квалификације у којима се шутирало са три позиције, да би након квалификација десеторо најбољих ушло у финални део, где је у жестокој броби за најбољег тројкаша Берна, редослед победника био следећи:

  1. Marc Keller
  2. Ивица Радосављевић
  3. Иван Вујошевић

Оно што је било најинтересантније, у склопу турнира организован је турнир за децу, симболичног назива „Деца за децуˮ на коме су млади такмичари били подељени у три узрасне категорије – од две до шест, од седам до девет и од десет до дванаест година.

  • Победник у категорији две до шест година – Симеон Петровић
  • Победник у категорији седам до девег година – Максим Мићић
  • Победник у категорији десет до дванаест година – Матија Петковић

Што се тиче баскета 3х3, укупно се такмичило дванаест екипа, које су у спортској и пријатељској атмосфери, завршиле турнир после нешто више од два сата, а резултат је следећи:

  1. U20 2006
  2. Team Bern
  3. Славија Лозана

Посебну захвалност дугујемо и конзулу Републике Србије у Берну, господину Предрагу Мандићу који је са својом породицом учествовао на самом турниру. Такође, захваљујемо се и нашем техничком спонзору месари Милосављевић.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим учесницима овог догађаја, који су дали велики допринос да још један хуманитарни догађај у Швајцарској буде успешно завршен. Позивамо све наше људе који живе у Швајцарској да наставе да нас прате, како би били упућени у вези нових хуманитарних догађаја који нас до краја године очекују у овој земљи.

0 коментар
0

You may also like