Почетна 2019 „Биоскоп из блока” настављен и у мају!

„Биоскоп из блока” настављен и у мају!

од Ceca

Након тридесет и три пројекције филма „Ви идите – ја нећу” које су одржане у марту и априлу широм света, Биоскоп из блока настављен је и у мају када је одржано још две нове пројекције!

Хуманитарна организација Срби за Србе већ више од четрнаест година промовише активан начин борбе за светлију и бољу будућност нашег народа, пре свега кроз помоћ најугроженијим вишечланим породицама, а овом приликом, одлучили смо да ове године дамо свој допринос у неговању културе сећања и тиме обележимо три важне годишњице:

  1. Петнаест година од мартовских прогона српског и неалбанског становништа са Косова и Метохије
  2. Двадесет година од почетка НАТО агресије на СР Југославију
  3. Двадесет четири године од НАТО бомбардовања Републике Српске

Уз помоћ наших волонтера, донатора и пријатеља организације, успели смо да ову велику хуманитарну акцију организујемо у тридесет пет градова широм света. Укупна цифра која је тренутно сакупљена у акцији Биоскоп из блока је 10.890 евра!

Оно што нам је посебно драго и на шта смо веома поносни, филм се приказује са благословом Митрополита Амфилохија, а продукција Александрија Филм на челу са редитељем филма Хаџи-Александром Ђуровићем је исти уступила бесплатно за ову хуманитарну акцију. Сва прикупљена средства биће искориштена за помоћ породицама на Косову и Метохији у склопу Васкршње акције хуманитарне организације Срби за Србе.

  1. Пројекција у Кули одржана је 23. маја у Културном центру од 20 часова. Укупно је прикупљено 13.160 динара, а пројекцији је присуствовало тридесетак људи.

2. Пројекција у Врбасу одржана је 24. маја у Удружењу грађана Гостољубље од 19 часова. Укупно је прикупљено 37.300 динара, а пројекцији је присуствовало четрдесетак људи.

0 коментар
0

You may also like