Почетна 2019 Дружење из блока у Грацу

Дружење из блока у Грацу

од Ceca

У хладним зимским данима 12. јануара када су најбољи пријатељи чај и књига, студенти у Грацу не посустају са жељом да уз дружење, какво само они знају да направе, однесу још једну побједу против сиромаштва. Након Божића и повратка из отаџбине која свима недостаје, српска омладина је као и увијек спремна и одлучна да створи парче свог завичаја ма гдје то било. Тако је било и овог пута када су одмјерене снаге у новим играма које су пристуни дочекали са одушевљењем. На овом дружењу, учешће у турниру узело је 14 екипа и прикупљено је импозантних 1471,47 евра и вјерујемо да ће оваква дружења, као у Грацу, да заживе и у другим градовима дијаспоре гдје наше омладине има.

Посјетиоци догађаја су током вечери могли да се забаве пикадом, билијаром, али и са три нове игре које су уједно биле и такмичарске. Наиме, ради се о следећим играма: Ђенга, брзе чаше и игра меморије.

Посебно је одушевила игре меморија, јер је иста представљала специјално изненађење израђено са историјски значајним мотивима међу којима су могли да се виде ликови као што су: Милунка Савић, Никола Тесла, Драгутин Матић, Арчибалд Рајс, Павле Јуришић Штурм, Краљ Петар I, Иво Андрић, Војвода Степа, Флора Сендс, Стеван Стојановић Мокрањац и многи други.

Сви су се забавили појединим од игара и тако приближавајући се поноћи број екипа бивао је све мањи, док коначно нису испливале три које је срећа пратила до самог краја.

Интереснанто је да су се на постоље побједника попеле двије екипе од којих једна асоцира на Теслић, а друга на истоимено село у околини Теслића у Републици Српској.

  1. Косовски божури
  2. Гробари Теслић
  3. Очауш

До следећег дружења!

0 коментар
0

You may also like