Почетна 2019 На хуманитарној утакмици између Ф.К. Црвена звезда ММЛ и Ф.К. Нови Београд сакупљено 155.770 динара за породице на КиМ

На хуманитарној утакмици између Ф.К. Црвена звезда ММЛ и Ф.К. Нови Београд сакупљено 155.770 динара за породице на КиМ

од Ceca

Колико су спортисти повезани са доброчинством и колико често се то види на делу, показали су нам наши пријатељи из београдских фудбалских клубова Ф.К. Црвена звезда ММЛ и Ф.К. Нови Београд. Ово је био први пут да су неки фудбалски клубови одиграли хуманитарну утакмицу где би се сaкупљали прилози за нашу организацију. Прикупљено је укупно много више од очекиваног, чак 155.770 динара!

Управа и фудбалери оба клуба дошли су на идеју да организују пријатељску утакмицу, где би се сакупљена средства наменила за помоћ једној од породица на Косову и Метохији. Није прошло ни неколико дана од те идеје, да би се већ 2.октобра на „мокролушком Хајберијуˮ, терену на који игра Црвена звезда ММЛ, нашли су се играчи оба клуба, уз сасвим солидну попуњеност на трибинама. Временске прилике су биле идеалне за утакмицу, тако да смо уживали у лепом фудбалу и пријатељској атмосфери. Најмање важна ствар на овој утакмици, био је резултат, али остало је убележено да је Звезда ММЛ победила са 7-2.

Након утакмице, домаћини су обезбедили јело и пиће за све окупљене. Одлично расположење и дружење након утакмице настављено је до касно увече, а атмосфера се додатно распламсала када се сазнало колико пара је скупљено за нашу браћу и сестре на Косову и Метохији.

Огромну захвалност дугујемо управама и играчима ова два клуба! Не само да су сакупили значајна средства, него су својим примером подстакли и друге клубове да на својим утакмицама сакупљају прилоге и на тај начин повезују најважнију споредну ствар на свету са оном најважнијом, а то је љубав према ближњем.

Хвала пуно фудбалским клубовима Ф.К. Црвена Звезда ММЛ и Ф.К. Нови Београд и желимо им много успеха у наредним сезонама!

0 коментар
0

You may also like