Почетна 2019 „Шах из блока” успешно одржан у Грацу

„Шах из блока” успешно одржан у Грацу

од Ceca

Волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе из Граца још једном су били активни у мају, па су после „Квиза из блока” организовали још један хуманитарни догађај – Шах из блока.

Дана, 25. маја одржан је први Шах из блока у Грацу. Чланови, волонтери и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе у Аустрији овом приликом сакупили су 84 евра!

За овај интересантан турнир укупно се пријавило осам такмичара. Поред шаховског знања и надмудривања, присутни су били веома добро расположени, па је овај турнир показао да без обзира на мали број учесника, атмосфера може да буде феноменална.

Након успешно организованих догађаја – „Дружење из блока”„Пикадо и журка из блока”„Фифа из блока”,„Биоскоп из блока”, „Бир-понг из блока”иКвиза из блока, волонтери из Граца су још једном показали колико воле свој народ, и да на најбољи начин, организовањем различитих хуманитарних догађаја, покушавају да мотивишу Србе у Грацу да помажу угрожене српске породице.

Што се тиче победника овог турнира, златна медаља припала је мајстору шаха Бојану Корићанцу који овога пута није имао конкуренцију. Пехар је добио почасни шампион, тј. најмлађи учесник, петогодишњи Лука Бошковић.

Што се тиче хуманитарних догађаја у јуну, екипа волонтера из Граца организоваће хуманитарни догађај под називом Хуманитарно вече из блока, које ће бити одржано 15. јуна.

0 коментар
0

You may also like