Почетна 2019 Успешно одржан први Баскет из блока у Старој Божурни

Успешно одржан први Баскет из блока у Старој Божурни

од Ceca

Да је караван Тројке из блока спреман да дође до сваког града који је вољан да га угости, то смо већ утврдили претходних година, а сада је Тројка из блока решила да прошири круг места које обилази, па је домаћин Баскета из блока овога пута била Стара Божурна.

Насеље у општини Житорађа, од свега три стотине људи, потрудило се да угости све заинтересоване баскеташе 20-21. јула на теренима Спомен парка Стара Божурна. Укупна цифра која је сакупљена на турниру, за помоћ угрожених многочланих породица широм Балкана, је 10.500 динара!

Што се тиче самог турнира, укупно се пријавило седам екипа које су показале да и овако мала места имају велики број заинтересованих младих људи који имају развијену свест и жељу да помогну онима којима је помоћ најпотребнија.

У жестокој борби, која је трајала чак два дана, редослед победника био је следећи:

  1. Јабукар
  2. Општинска управа Житорађа
  3. Крајска

Најуспешнијим екипама додељене су медаље и пехари, а ми се захваљујемо и судији Жарку Станковићу који је беспрекорно обавио свој посао и самим тим допринео да турнир прође како треба.

Такође, на самом турниру постављена је хуманитарна кутија за помоћ Николини Јосић из Прокупља, у којој је сакупљено 4.500 динара.

На крају, посебну захвалност дугујемо Александру Коцићу и његовим пријатељима који су дали немерљив допринос да се овај турнир одржи у Старој Божурни.

0 коментар
0

You may also like