Почетна 2020 На олимпијској љепотици Јахорини одржан први „Вучко из блокаˮ

На олимпијској љепотици Јахорини одржан први „Вучко из блокаˮ

од Ceca

Први зимски догађај Х.О. Срби за Србе, „Вучко из блокаˮ, одржан је на олимпијској љепотици Јахорини 15.2.2020. године. Настао је из идеје да се скупе љубитељи скијања, планине и зиме уопште. Овај сусрет одржан је на стази Пољице, испред хотела Термаг у прелијепом ноћном амбијенту.

Јахорина је први пут домаћин неког догађаја који организује Хуманитарна организација Срби за Србе, што радује, с обзиром на експанзију и све већу популарност Олимпијског центра Јахорина. Трка је одржана у периоду ноћног скијања, што је дало могућност нашим учесницима да искусе и тај вид зимске забаве.

Стазу, прилагођену свим нивоима скијаша, су поставили инструктори ски-школе Олимпијског центра Јахорине. Велику захвалност дугујемо и Олимпијском центру Јахорина на уступању стазе за трку, као и додатне опреме, те на обезбијеђивању догађаја.

На такмичењу је учествовало 40 скијаша из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе и Словеније. Побједу је однио члан ски-школе „Лавина“ и бивши такмичар ски-клуба „Јахорина“ Јован Шљивић. Другопласирани је био Младен Глуховић, а треће мијесто је освојио Стефан Веселиновић.

Да такмичење буде занимљивије, потрудиле су се и младе наде скијања. Наши малишани су показали завидно умијеће кроз стазу, а најбољи су, наравно, награђени медаљама. У трци је учествовала и Милица Рудић, вишеструки државни првак у дисциплинама слалом и велеслалом. На крају трке, ревијани пролазак кроз капије са заставом наше организације употпунио је атмосферу вечери.

И овај догађај је био хуманитарног карактера. Захваљујући учесницима и донаторима, прикупљено је 1.067,90 КМ, које ће бити употријебљене за помоћ породицама из овог дијела Републике Српске.

Захваљујемо се нашим донаторима:

  • Олимпијски центар Јахорина
  • хотел Термаг
  • хотел Лавина
  • планинска кућа Рајска Врата
  • Кинотека Републике Српске
  • ски-школа Snow Art

Јахорина се показала као добар домаћин, Вучко из блока је протекао у веселој атмосфери, а како се каже, слике говоре више од ријечи. Захваљујемо се свим учесницима на доприносу, нарочитно најмлађима, јер дјеца су наша будућност! Радује нас чињеница да се источни дио Републике Српске буди и да постоји све више догађаја у овом крају, те да се повећава број волонтера Хуманитарне организације Срби за Србе.

Спортски поздрав са олимпијске љепотице Јахорине – до наредне зиме!

0 коментар
0

You may also like