Почетна 2020 Одржан први догађај у источном делу Швајцарске

Одржан први догађај у источном делу Швајцарске

од Ceca

Поред свих потешкоћа изазваних ширењем корона вируса, швајцарски огранак Х.О. Срби за Србе успјео је, уз поштовање свих препорука које је издало министарство здравља, да организује хуманитарни турнир у баскету и брзом шутирању тројки.

Баскет из Блока одржан је у недељу , 6.септембра, у граду Вил, а уједно ово је био и наш први хуманитарни догађај у овом дјелу Швајцарске. Учешће у баскету узело је чак шеснест екипа, док такмичењу у брзом шутирању пријавило се 39 учесника. А диван дан крунисала је феноменална цифра од 2.100 франака.

Након вишечасовне борбе која је протекла у фер и пријатељском надметању, најмирнија шутерска рука и постоље побједника заузели су следећи такмичари и то овим распоредом, треће мјесто изборио је Ратко Анђелковић, друго Раде Мијић, а побједник је био Миодраг Јакшић.

Ништа мање занимљиво није било ни на баскеташким теренима, екипе су биле подјељене у четири групе и пролаз даље оствариле су двије првопласиране. Након краће паузе која је била за предах тимова, уследила је елиминациона фаза, у којој су тимови показали мноштво квалитетних потеза које је публика сваки пут награђивала аплаузима. Треће мјесто и бронзану медаљу освојила је екипа „TRIPPLE THREAT“, а посебну драж и уживање донјела је финална борба гдје је питање побједника ријешено тек у продужетку, гдје је сребро отишло у руке екипе Bears, а златом се окитила екипа KK Wangen 3×3 која је наступила у саставу Милош Трипуновић, Раде Мијић, Златан Делић и Горан Зекић.

На крају, још једном се захваљујемо свима који су били део овог пројекта, и дали свој допринос да још један догађај буде успешно завршен. Ова акција не би била могућа да нисмо имали помоћ од нашег пријатеља Миодрага Манајловића и кошаркашког клуба „Bears“ из Вила.

До следећег сусрета. НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ ,НЕКА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА.

0 коментар
0

You may also like