Почетна 2020 Онлајн турнири Квиз и Кантер из блока!

Онлајн турнири Квиз и Кантер из блока!

од Ceca

Услед кризе изазване корона вирусом (COVID-19), Хуманитарна организација Срби за Србе је у току вандредног стања покренула онлајн турнире. Одржана су три Онлајн Кантера из блока и три Онлајн Квиза из блока. Учествовало је преко 300 такмичара, а самим тим као пријава за учешће упућено је преко 300 хуманитарних СМС/позива, 3.500 динара и 182 евра уплаћено на рачун организације.

Први Онлајн Квиз из блока одржан је 27. марта на Инстаграм страници logos.rs . Учествовао је 31 такмичар.

У среду 1. априла одржан је први онлајн хуманитарни турнир у познатој видео игри Кантер 1.6. Број екипа био је ограничен на 64, а од момента отварања пријава за турнир за мање од 24 сата су сва места била попуњена што је показало огромну заинтересованост за ово хуманитарно такмичење. Током две вечери 1. и 2. априла екипе су у двобојима одмеравале снаге из којих је произишло осам најбољих:        ТОП 8:

 1. Лажни Сведоци
 2. Моћни Ренџери
 3. Е Контрол
 4. Трипл
 5. Ужице
 6. Аранђеловчани
 7. Ракета 3
 8. Спреј тим

Овим путем смо увидели да ни ситуације које нас приморавају да проводимо више времена у своја четири зида не могу да зауставе хуманитарни талас који надире сваким даном, а све у циљу помоћи сународницима којима је та помоћ заиста неопходна! Због чега следећи турнир почиње већ 8. априла. Други хуманитарни турнир у Кантеру  је прошао у великој забави током двије вечери 8. и 9. априла где су многе екипе показале изванредно умеће у овој видео игри, а посебно су се издовјиле следеће екипе:

 1. Корупција
 2. НСС
 3. Палермо
 4. април
 5. Без страха
 6. Суботица
 7. Пенари
 8. Алигатори

На другом хуманитарном онлајн Квизу из блока 12 . априла учествовало је 77 такмичара. Током три одиграна циклуса добили смо и десет најуспјешнијих квизолога:

 1. Милорад Недељковић
 2. Невен Делић
 3. Марко Шавија
 4. Петар Малбаша
 5. Бојан Црнић
 6. Емилија Манојловић
 7. Милош Спајић
 8. Радош Перуничић
 9. Раде Јовичић
 10. Дарко Јотов

Трећи турнир Кантера из блока одржан је 22. и 23. априла учестовало је 32 екипе у саставу од по 5 играча. Уз јако квалитетан кантер и пренос мечева уживо најбољи резултат су оставриле екипе:

 1. Битанге и принцеза
 2. КГЛ
 3. Робија
 4. Рачанци
 5. Њуборн
 6. Реванш
 7. Бања Лука
 8. КНЗ

Трећи хуманитарни онлајн Квиз из блока одржан је 3. маја, а учествовало је 33 играча завршен, а ово су такмичари који су показали завидно знање:  

 1. Јелена Лилић
 2. Радош Перуничић
 3. Зорана Праштало
 4. Невен Делић
 5. Дејан Ковачевић
 6. Милорад Недељковић
 7. Горан Жужа
 8. Жарко Бојовић
 9. Јован Дракул
 10. Младен Цановић

Велико хвала свим учесницима на учешћу и подршци! Након престанка ванредног стања Хуманитарна организација Срби за Србе и спортско хуманитарни пројекат Тројка из блока вратили су се својим редовним активностима у пуном обиму. До краја године остало нам је да помогнемо више од сто угрожених породица па позивамо све донаторе да се укључе у предстојећим догађајима.

0 коментар
0

You may also like