Почетна 2020 Успешно одржан Фолклор из блока у Мисисаги

Успешно одржан Фолклор из блока у Мисисаги

од Ceca

У суботу, 29. фебруара одржана је прва годишња манифестација под називом Фолклор из блока у Српском центру у Мисисаги, Канада.  Приликом овог догађаја где је главни покретач хуманост и добра забава сакупљено је  11,109.07 канадских долара и 50 америчких долара. Помоћ ће бити усмерена породици Стевановић која има троје деце из села Кололеч, близу Косовске Каменице, на Косову и Метохији.

Присутне је поздравила Милена Малешевић, идејни вођа овог догађаја. Миленин тим волонтера састављен од чланова њене породице, кумова и пријатеља су осмислили вече до ситних детаља. У препуној сали, измешале су се све генерације љубитеља народних игара, добро расположени и спремни да науче нове кораке.

Под вештим руководством кореографа Марка Мићића и његових асистената из СКУД Опленац Дејане и Зорице Милеуснић и Николе Калацановић, зачас су се направила три прстена играча и час је почео. Раздрагана лица и осмеси су били знак да су учесници уживали у вечери.

У музичком делу вечери слушали смо Гоцу и оркестар, а Јован Папић, такође члан СКУД-а Опленац је извео пјесму Тамо далеко. Вече је протекло у добром расположењу, где се играло и певало до касно у ноћ. Велику захвалност дугујемо главном спонзору Драгани Бајшански, а и за слатки део вечери и предивним колачима које су направиле Ивана Шеховац (Sweet Salon), Светлана Батак и Горица Борцић. Хвала и видео сниматељу Дарку Батак и цвећари Alana’s Flowers.

Захваљујемо се свим гостима на доласку, Саши Богуновићу на помоћи око остварења овог пројекта, као и управи ЦШО Саборног Храма Срба Светитеља на подршци! ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

0 коментар
0

You may also like