Почетна 2021 Фолклор у Шипову за породицу Вучен

Фолклор у Шипову за породицу Вучен

од Ceca

Након успјешно реализованог догађаја у организацији ФК Горице и хуманитарне организације Срби за Србе овога пута окренули смо се ка фолклорним секцијама. КУД Никола Кокошар Шипово са поносом можемо од 27. новембра назвати нашим блиским саборцем у борби против сиромаштва.

Када окупите наше бисере, малу дјецу на једном мјесту, учећи их у истом маху да су игра, пјесма, традиција ношњи дубоко урезане у генетски код србинов и када та иста дјеца радосно наступају на фолклорној смотри знајући да су највећим дјелом помогли да сав приход од улазница буде прослијеђен за помоћ породици у комшилуку онда можемо слободно рећи да има наде и чврстог темеља да будуће генерације изнесу и пренесу даље истинске добре вриједности које су нас од памтивијека красиле.

Пуна дворана у Шипову имала је прилику да види и чује разне игре и пјесме познате за Јањски крај, али и из других региона ђе је србин коло играо.

Многи гости су учествовали на овом догађају: КУД ВрелоКУД ЈањКУД Петар Кочић из Мркоњић Градакао и Академско културно умјетничко друштво из Новог Сада Соња Маринковић.

Богат програм је трајао близу два сата, добили смо чак и простора да се представимо публици, кажемо коју ријеч о организацији, активностима и породици Вучен коју помажемо, а која се налази у Шипову. Од продатих улазница и добровољног прилога прикупљено је 1.212 КМ.

Домаћински приступ, топлина, весеље и другарство међу фолклорашима осјетило се на сваком кораку. На крају вечери смо добили поклон као и сви учесници смотре за долазак и лијепу успомену.

Најискреније се захваљујемо КУД Никола Кокошар из Шипова за позив и још више за племениту одлуку да се одрекну прихода од продаје улазница, а да се исти новац усмјери за помоћ породици Вучен, свака част!

Велико хвала и другим КУД-овима и Шиповљанима на фантастичном одазиву. Ускоро очекујемо још низ „Фолклора из Блока” широм Републике Српске и Србије.Дјеца су наша будућност!

0 коментар
0

You may also like