Почетна 2021 Хуманитарни дан из блока на Миријеву

Хуманитарни дан из блока на Миријеву

од Ceca

У недељу, 30. маја у сарадњи са свештенством храма Светог Пророка Илије на Миријеву организовали смо један спортско хуманитарни дан у порти цркве. Такмичење је кренуло у поподневним часовима одма након свете Литургије. Борили смо се чак у 3 дисциплине Шаху, Пикаду и Стоном фудбалу, а сам резултат на овим турнирима је био у трећем плану. На самом турниру укупно смо прикупили 36.790 динара и 30 евра, а сав приход биће намењем за нашу велику Видовданску акцију у којој ћемо да помогнемо на десетине српских породица широм Косова и Метохије.

Највећи одзив младих је био на шаховској симултанци око које се потрудио Дечији шаховски клуб ,,Мала рокада” из Миријева, а најмлађи су са својим родитељима имали прилике да одмере своје шаховско знање против интернационалног мајстора Јована Тодоровића и ФИДЕ мајстора Ђуре Шкарића.

Велику захвалност дугујемо и нашим пријатељима из хуманитарне организације ,, Сви за Космет” који су помогли у реализацији и спровођењу турнира у стоном фудбалу. Као што смо и рекли у све три дисциплине резултат је био у трећем плану а главна ствар око које смо се окупили је била помоћ за наше најугроженије породице на Косову и Метохији.

Још једном велику захвалност дугујемо свештенству цркве Светог Пророка Илије који су дали огроман допринос у реализацији овог предивног спортског хуманитарног дана, учесницима и свима онима који су помогли око реализације догађаја. Настављамо даље са нашим догађајаима, јер ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

0 коментар
0

You may also like