Почетна 2021 Камењара институција!

Камењара институција!

од Ceca

Свака прича има свој почетак…данас у Републици Српској имамо преко 10 турнира Тројка из блока, више десетина догађаја у преко 30 градова или мјеста, развијену мрежу волонтера и велики број донатора, спонзора и људи великог срца који помажу на разне начине. Један од првих догађаја и мјесто окупљања наших волонтера и самим тим почетак авантуре у РС дешава се управо у Приједору, између осталог у Камењари.

Тог историјског 1. августа давне 2009. године наши људи из Србије, имајући велику жељу да пренесу енергију, снагу и искуство хуманитарне организације Срби за Србе састали су се са Приједорчанима да се оформи огранак Република Српска. Све остало је историја.

Прошло је 15 година од када је еминентни власник локала, велики Душко Каурин одлучио да се опроба у гастрономским водама. Многе идеје, акције, планови и иницијатива кренула је управо из тих „пар квадрата”. У овом случају заиста важи флоскула „кад би зидови причали”, јер је безброј људи и прича прошло кроз Камењару.

Власник Д.К. је за јубилеј 13. новембра одлучио да направи још један у низу многих догађаја из Блока. Пошто је 15 година рада Камењаре, догађај се логично крстио у име „15 Година из блока”. Тог дана  скупљено је 610 КМ које ће бити прослијеђене за помоћ 3 породице у околини Приједора!

О самом весељу нећемо трошити превише ријечи, ко није био, пропустио је спектакл. Одазвали су се многобројни гости и пријатељи, из Приједора и околних градова као из Новог Сада и Каћа.

Овом приликом хуманитарна организација Срби за Србе жели од свег срца да се захвали Дући на заиста безрезервној подршци, помоћи и вољи у спровођењу акција за добробит српске дјеце широм балкана. Нестрпљиво чекамо 20 година из блока, дјеца су наша будућност. 

0 коментар
0

You may also like