Почетна 2021 „Књига из блока“ – Књига у служби хуманости

„Књига из блока“ – Књига у служби хуманости

од Ceca

Хуманитарна организација ‘Срби за Србе у сарадњи са Народном библиотеком Градишка 4. и 5.јуна по први пут су организовали акцију овог типа и то у Градишци. Желимо истаћи да смо сви одушевљени исходом, а циљ нам је био спојити двије добре ствари: хуманост и писану ријеч. Уз сјајну промоцију и дружење успјели смо прикупити  1.200 КМ.

Акција је осмишљена на начин да сакупимо дониране књиге, да чланови организације продају исте по цијени коју купац одреди, а сав приход од продаје дароваће се вишечланим српским породицама који живе у изузетно тешким животним условима. За овај племенити циљ била је неопходна помоћ донатора, добрих људи који су донирали књиге и добрих људи који су исте купили. Са много ентузијазма и труда сакупили смо 700 књига (белетристика, стручна литература, стрип, енциклопедија, часопис), а захвалност за велику подршку дугујемо проф.др Зорану Бабићу из Бања Луке са дониране 133 нове, актуелне књиге, Народној библиотеци Лакташи, Народној библиотеци Градишка,која је донирала многобројне примјерке из резервног фонда и бројним суграђанима.

Са акцијом смо кренули у 10 часова, а први књигољупци су већ  нестрпљиво чекали.  Што се тиче понуде књига посјетиоци су оцијенили да је број, квалитет и разноврсност наслова више од задовољавајућег, а то се могло примјетити и по томе што су Сајам напуштали са двије, три књиге у руци. То је био довољан знак да се приступило озбиљно и професионално самој организацији.

Осим продаје, наши волонтери су предано радили на томе да на што бољи начин упознају посјетиоце са радом саме организације, те сваком  уручили годишњи извјештај.

Једно велико хвала вама, љубитељима писане ријечи, који сте дали свој допринос у реализовању овог догађаја.

0 коментар
0

You may also like