Почетна 2021 Лепе слике и вести стижу из Косовске Митровице!

Лепе слике и вести стижу из Косовске Митровице!

од Ceca

После паузе организовања догађаја од две године, организација Срби за Србе се враћа у Косовско Митровачке блокове. Први по реду Квиз из блока одржан 11. јуна у Сфенс пабу у Косовској Митровици. Одакле нам стижу лепе слике и пуно подршке браће и сестара из општина Кос.Миторвица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић. Општи утисак је изузетан! За ово вече знања, али пре свега хуманости, скупило се 29.000 динара.

Свенс паб је био мали да прими све који су желели да учествују и присуствију. Због просторних могућности и фер плеја органичили смо пријаву на 12 екипа. Поред самих учесника било је и пуно људу који су својим присуством и прилогом подржали ову нашу акцију.

Сваку екипу чинило је до 5 чланова. Квиз се са састојао из питања опште културе, пет рунди са укупно 90 питања. Више од 2 сата жестоког окршаја мозгова. Екипе су биле и више него сјајне. Било је ту и искусних квизомана, али и младих нада града на Ибру.

Међу екипама су се издвојиле 3 екипе, екипа Пица мајстори и Маргарита је оправдала неформалну улогу фаворита, јер је у свом саставу имала чак и победника једног циклуса квиза Слагалица! Они су сасвим заслужено однели победнички пехар. Између екипа Изгубљени у преводу и Списак постоји  се водила борба до последњег питања. Уз пуно неизвесности и навијања, уз свега два поена предности, друго место је припало екипи Изгубљени у преводу.

У организацији овог догађаја учествовали су представници студентског парламента Медицинског факултета, млади волентери али искуснији активисти Тројке из блока и кафе паб Свенс.

Захваљујемо свима! Учесницима квиза, дивним људима који су подржали и дали свој допринос пројекту Тројка из блока и остваривању заједничког циља  у заједничкој борби за боље сутра најугроженијих српских вишедетних породица широм региона. Јер деца су наша будућност! 

Ово је први догађај после дужег времна, који ће сигурно постати редовни догађај у нашој јужној српској покрајни!

0 коментар
0

You may also like