Почетна 2021 Одржан Пикадо из блока у Бањалуци на Видовдан

Одржан Пикадо из блока у Бањалуци на Видовдан

од Ceca

Послије дужег времена ХО Срби за Србе из Бањалуке огранизовала је Пикадо из блока у Бањалуци. У граду на Врбасу, овај догађај постао је традиција тако да су овај пут, љубитељи пикада и хуманисти који су се ужељли оваквог дружења, стрелице бацали 28. јуна у кафе Елемент.

Уз лијепо дружење, препуну башту, навијање, музику и добро распложење, сакупљено је 320 КМ. Пријавило се 24 такмичара међу којима није мањкало ни припадница љепшег пола које су неријетко погађале високе поготке који су били пропраћени овацијама. Иако је борба за прво мјесто била напета и неизвјесна, титулу најбољег на крају однио је Милорад Вујиновић, други је био Дамјан Зељковић а трећи Душан Ртаковић.

Овом прилико се захвљујемо нашим волонтериматакмичарима и хуманистима коју су дали свој допринос да би овај догађај био успјешно одржан. Не заборављамо ни нашег домаћина, власника кафића који нас је угостио и водио и програм.

Један моменат нам је свима остао урезан у сјећању. С обзиром на то да је догађај организован на Видовдан, сви прусутни су се окупили држећи заставу наше организације и уз бакље се орила пјесма Видовдан. Пролазници су нас сликали, застајали, пјевали заједно с нама а један старији човјек је изашао из аутомобила и са поносом и сузама у очима нас снимао уз ријечи: Браво омладино!

Позивамо вас да посјетите и наше наредне догађаје у Бањалуци. Видимо се на Тројци из блока15. августа гдје ће сав прикупљени новац бити дониран за помоћ породици Мајкић из Пискавице код Бањалуке.

0 коментар
0

You may also like