Почетна 2021 Одржана пета Тројка из блока у Аделејду у склопу турнира „3 на 3”!

Одржана пета Тројка из блока у Аделејду у склопу турнира „3 на 3”!

од Ceca

У Суботу, 06. марта, на теренима Црквено-школске општине „Свети Сава” у Аделејду успешно је одржана Тројка из блока у склопу петог турнира „3 на 3”! Као и претходних година, учествовали су не само локални тимови, већ и тимови из осталих делова Аустралије. Овај пут су то били наши велики пријатељи из КК Обилић из Сиднеја ( Тим – Били смо бољи) и КК Red Stars, такође из Сиднеја (Тим – Професори), који су жртвовали викенд и упутили се ка Јужној Аустралији где су као и увек били срдачно дочекани. Овом приликом прикупили смо $3830, које као и у многобројним претходним хуманитарним акцијама, шаљемо нашим великим пријатељима и борцима за удобнији и пристојнији живот најугроженијим српским породицама, како у Србији, тако и у осталим земљама региона, Хуманитарној Организацији СРБИ ЗА СРБЕ.

Ове године на велико изненађење свих присутних одзив такмичара и гледалаца је био више него задовољавајући. Укупно 16 екипа за такмичење у баскету и 24 такмичара у шутирању тројки.

Освајачи овогодишњег 3 на 3 баскет турнира у Аделајду су момци из екипе Били смо бољи из Сиднеја. Олако су прошли кроз групну фазу такмичења и изборили пласман у саму завршницу турнира. Успели су некако да и са последњим атомима снаге тријумфују над екипом КУМ ЛЕБРОН, прошлогодишњим освајачима турнира, и присвоје епитет најбољег тима, као и златне медаље и поклон ваучера од врједности $600, донација црквене општине Свети Сава. Шампионски тим чинили су, Милош Прљић, Свето Гавриловић, Зоран Шалипур и Дамјан Боровина.

Другопласирани тим Кум Леброн за који су наступали, Бојан Масло, Тео Масло, Стефан Ђурђевић и Kody Watts, представвли су солидан отпор у финалној утакмици, а као награду су освојили сребрне медаље и богату вечеру у еминентном ресторану Балкан Експрес, захваљујући новом менаџменту који је и обезбедио ову награду.

Треће место је освојила екипа Професори из Сиднеја, а поред медаља екипа је освојила и вечеру у ресторану Italy такође једном од редовних спонзора. Овом приликом се захваљујемо менаџеру Мирославу Стјепановићу.

За MVP најбољег играча турнира по гласовима делегата и судија проглашен је Свето Гавриловић који је наступао за победничку екипу. Он је награђен са трофејом MVP-а и поклоном од нашег такође редовног спонзора Мини-Март, продавница артикала из отаџбине.

На турниру је и ове године одржано такмичење у шутирању тројки, под називом Тројка из блока, које се одиграло пред почетак четвртфиналних утакмица. Најбољи тројкаш је био Денис Вукашин који је наступао за екипу ЈаМајкани. Као награду поред трофеја освојио је и поклон ваучер Хилтон ресторана.

Још једном велико хвала Црквеној општини Свети Сава Woodville Park, вредним и неуморним момцима из КК Шмекери и КК Београд, као и Колу Српских Сестара, особљу за баром, роштиљом и у кухињи, који су као и увек квалитетно и професионално оправдали своју улогу.

ХВАЛА и свим спонзорима и посетиоцима који су нам пружили огромну подршку. Председнику Црквене Општине Предрагу Драчи и потпредседнику Срђану Јовановићу који су поред осталих задужења, успели да по завршетку турнира организују и кафанско вече, где су сви учесници и гости турнира имали прилике да се опусте и уживају након, за многе, физички напорног и дугог дана.

И наравно ХВАЛА свим учесницима турнира који су дали последњи атом снаге да би такмичење учинили неизвесним до саме завршнице!

ДО СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ, НЕМА ПРЕДАЈЕ!

0 коментар
0

You may also like