Почетна 2021 Први Пикадо из блока у Источном Сарајеву

Први Пикадо из блока у Источном Сарајеву

од Ceca

У петак, 24. децембра у Источном Сарајеву одржан је по први пут хуманитарни турнир у пикаду, познат као Пикадо из блока. У пријатној атмосфери у кафићу Москва бацали смо стрелице за помоћ породицама у оквиру наше Божићне кампање. Уз помоћ расположених и хуманих гостију  турнира прикупљено је 405 КМ.

22 такмичара борило се за боље сутра наше дјеце, али и за пехар намјењен освајачу турнира. Да је на самом догађају владала изузетна атмосфера, свједочи то да су учесници послије завршеног планираног догађаја, на своју иницијативу наставили са новим турниром у паровима.

Сви играчи су показали завидно знање у пикаду, међутим као најбољи истакао се наш домаћин турнира, Миљан Крешталица побједивши у финалу Дејана Шантића. У борби за треће мјесто копља су укрстила два Александра, Крешталица и Шкрба. Крешталица је за нијансу био бољи.

Након чега је 16 такмичара наставило учешће на турниру подјељени у 8 парова. Браћа Маунаге су заузеле сигурно 8. мјесто. Након велике двочасовне борбе, као три најбоља пара истакли су се Небојша Мајмуновић и Радан Радановић, Александар Продановић и Бане Трифковић и на крају Дејан Шантић и Марко Симеуновић. Пошто нам није било у плану да играмо турнир у паровима, неспремно смо га и дочекали, без пехара и медаља за такмичаре у паровима. Међутим наши гости су и тада показали своју хуманост, одрекавши се поруџбине медаља у корист породица које чекају нашу помоћ. Најбољи пар на турниру био је Дејан Шкрба са Марком Симеуновићем. Друго мјесто заузели су Продановић Александар са Банетом Трифковићем. А треће мјесто припало је Небојши Мајмуновићу и Радану Радановићу.

Послије самог турнира, са нашим домаћином Миљаном, освајачем пехара, договорен је наставак сарадње и организације Пикада из блока. Захваљујемо се свим учесницима и позивамо их да и даље наставе да прате наш рад и дају несебичну подршку свим нашим догађајима у Источном Сарајеву.

0 коментар
0

You may also like