Почетна 2021 Роштиљ из блока у конаку витеза Рађа у селу Брезовице

Роштиљ из блока у конаку витеза Рађа у селу Брезовице

од Ceca

У среду 16. јуна, волонтери и чланови хуманитарне организације Срби за Србе из Лознице посетили су село Брезовице, које се налази између Лознице и Крупња. Повод је био хуманитарно дружење у Конаку витеза Рађа, под називом роштиљ из блока.

Наши домаћини, породица Пантелић која је инцијатор ове акције угостила нас је у свом дивном вајату. Они су организпавли храну и пиће, а у самом вајату је постављена донаторска кутија у којој смо тај дан прикупили 16.000 динара добровољних прилога.

Породица Пантелић се већ дуги низ година бави очувањем традиције и обичаја села у овом делу Србије снимајући документарне филмове о животу села и приликама на селу, старим занатима, обичјима… Самим тим велика нам је част што су нас позвали и изабрали баш нашу организацију за сарадњу. Уз причу и разговоре договорили смо се и о наставку сарадње и надамо се још дружења ускоро.

На крају, захваљујемо се нашим домаћинима породици Пантелић, који су показали велику свест за своје сународнике, и који су својим гостопримством подржали рад наше организације. Надамо се, да ће у месецима који предстоје број људи који подржавају хуманитарне активности у Лозници и околини бити још већи, како бисмо на тај начин помогли што више угрожених српских вишедетних породица!

0 коментар
0

You may also like