Почетна 2022 Joш један Баскет из блока успешно одржан у Старој Божурни! (видео)

Joш један Баскет из блока успешно одржан у Старој Божурни! (видео)

од Ceca

Трећи турнир Баскет из блока успешно је одржан у Старој Божурни. Као и претходних година турнир је био меморијалног карактера у сећање на Душана Ивановића.

Претежно млади људи окупили су се око идеје да помогну неком и да очувају успомену на Душана. Удружење грађана „Моја Стара Божурна” била је организатор турнира, па су се људи из удружења својски потрудили да све прође на високом нивоу. 

Турнир је трајао три дана. У петак 29. јула било је свечано отварање турнира. Приређен је пригодан програм у коме су учествовали црквени хор „Бисерчићи” из Житорађе, црквени хор из цркве Свете Петке у Доњој Расовачи, фолклор под вођством Мирослава Стојковића ЋосеАнђела Станковић која је рецитовала песме и читала беседу и фрулаш Лазар Савић. Водитељка програма била је Ана Вучић.

У суботу 30. јула није било никаквих дешавања због лошег времена, па се у недељу морало кренути раније са такмичењем како би се стигло са одигравањем групне фазе, а затим две полуфиналне утакмице и утакмице за треће и прво место. У првој групи играле су следеће екипе: „Јанг Бојс” из Прокупља, „КК Њу Орљанес” из Орљана, екипа „Олд Скул” из Вољчинца и екипа „Пилићари” из Прокупља. У другој групи играле су следеће екипе: „Далтони из Подине, „Фотоман” из Ђакуса и екипа „Маре и Коцићи” из Старе Божурне. Из сваке групе пролазиле су по две екипе даље. Екипа „Јанг Бојс” је у првом полуфиналу лагано победила екипу „Маре и Коцићи”. У другом полуфиналу које су играле екипе „КК Њу Орљанес” и “Фотоман” победу је однела екипа „Фотоман” после велике борбе.

Меч за треће место био је узбудљив, виђен је преокрет и на крају победа екипе „КК Њу Орљанес” над домаћом екипом „Маре и Коцићи”. У финалу су момци из екипе „Јанг Бојс” убедљиво победили екипу „Фотоман” и одбранили титулу од прошле године. Дакле, треће место екипа „Њу Орљанес” из Орљана, друго место заузела је екипа „Фотоман” из Ђакуса, а прво место заузела је екипа „Јанг Бојс” из Прокупља. Арбитри на овом турниру били су Жарко Станковић и Дарко Стошић из Ниша.

Спонзори турнира били су компанија „Рич” из Прокупља, Gama Consulting, такође, из Прокупља и Општина Житорађа. На рачун хуманитарне организације Срби за Србе укупно је уплаћено 29.630 динара. Захваљујемо се свим учесницима Баскета из блока у Старој Божурни.

0 коментар
0

You may also like