Почетна 2022 „Обарање руку из блокаˮ одржано у Вршцу

„Обарање руку из блокаˮ одржано у Вршцу

од Ceca

У недељу, 27. фебруараRuggers Hub био је мали да прими све љубитеље обарања руку који су се на позив наше организације одазвали и узели учешће у првом хуманитарном обарању руку до сада.

Обарање руку спада у једну од најстаријих физичких дисциплина, добра техника у обарању руке почиње одговарајућим положајем стопала (једним напред, једним назад). У мечу десном руком, десна нога треба да иде испред и обрнуто. Палцем је потребно ухватити противника за што вишу позицију на његовој шаци. Потребно је предвидети стратегију противника и неопходно је све време одржавати повратни притисак повлачењем руке уз тело. Такође обарач мора да помера руку и тело истовремено као један склоп да би постигао максималну снагу. Постоји много различитих техника у обарању руке, три су основна: Hook, Toproll i Press.

За победнички пехар надметало се 17 мушких учесника, 6 девојка и 3 дечака, а на самом турниру се сакупило 16.370 динара, сва средства биће усмерена за помоћ вишечланим породицама. Најбољу технику у обарању руку имали су:

Победнице:

  1. Ивана Томашевић
  2. Тамара Максимовић
  3. Александра Косовац

Победници:

  1. Ненад Самолов
  2. Бокац
  3. Божидар Србуљ

У ревијалној дечијој групи, најјачи био је Марко Барбулов.

Хвала свима који су помогли организацију овог турнира, свим учесницима и гостима, а пре свега Ruggers Hub и Градском рагби клубу Вршац.

0 коментар
0

You may also like