Почетна 2022 Традиција живи у Оџацима

Традиција живи у Оџацима

од Ceca

Пети пут у организацији Plavi Delfin са око 50 учесника из целе Војводине обележено је Богојављенско пливање у Оџацима 19. јануара, по први пут на каналу ДТД. И ове године нису изостали хуманитарни прилози усмерени ХО Срби за Србе, па је тако захваљујући учесницима прикупљено 18.000 динара за породице на Косову и Метохији.

Пре пливања учесници су положили заклетву и поручили да пливају у част Христа, Србије и Косова и Метохије, да би затим у воду први ушао шестогодишњи Урош Поповић који је дошао са оцем да учествује у овој сада већ традиционалној манифестацији. Након Уроша у воду су ускочили и остали учесници пливања за богојављенски крст поздрављени аплаузом од окупљених грађана који су им све време давали подршку, а најбржи међу њима био је Митар Делибашић из Врбаса коме је ове године припао Часни крст.

За Часни крст су ове године пливали учесници из Оџака, Бачког Грачаца, Врбаса, Куле, Сомбора, Стапара, Дероња, Новог Сада, Дорослова, Богојева, Савиног Села, Раткова, Липара, Српског Милетића, Црвенке, Руменке и Бачког Петровца.

Захваљујемо се од срца главном организатору Марку Игњатовићу, што је и ове године прикупљена средства усмерио нашој организацији, свим учесницима и пријатељима. Такође велика захвалност и породици Стојчић која је и ове године омогућила да богојављенски крст стигне из Јерусалима и буде освештан на Христовом гробу.

0 коментар
0

You may also like