Почетна 2023 Баскет турнир 3×3 и Тројка из блока у Аделајду!

Баскет турнир 3×3 и Тројка из блока у Аделајду!

од Ceca

Традиционално у марту на имању Црквене Општине Св.Сава Вудвил Парк у Аделајду одржао се седми по реду 3xа3 турнир у баскету. И ове године као и протеклих шест, организатори турнира су били млади момци из кошаркашких клубова, Шмекери и Београд, уз подршку Црквене Општине и великодушних спонзора.

Ове године 25. марта учествовало је 10 локалних екипа, уз пар играча из Сиднеја и Мелбурна, па чак и из далеког Богатића, који су се придружили регистрованим тимовима. Тотални износ донација на овом догађају износи $ 5. 600.

ТИМОВИ:  Шмекери, Донбас, Маса је мама, Кум Дончић, Хракини Змајеви, Бриклејерс, Бруцоши, Нови Сад, Балкан Експрес и Млади Таленти. У брзом шутирању тројки учествовало је 27 такмичара.

Ове године посјетиоци турнира су имали прилику и да учествују у наградној лицитацији. У питању је био поклон нашег младог фудбалера, првотимца Аделајд Јунајтеда Луке Јовановића, који је заблистао у само пар одиграних утакмица. Лукин дрес и фудбалска лопта са аутограмима свих фудбалера Аделајд Јунајтеда је купљена за $ 350.

Посебну захвалност дужни смо да одамо Колу Српских Сестара које су на дан турнира својим посним крофнама одушевиле како младе тако и старије посјетиоце. И том приликом сав приход од продаје крофни донирале Хуманитарној организацији Срби за Србе.

Такође, захвалност и Миливоју Илићу, Веску Петровићу и Миливоју Вишићу, који су били задужени за кухињу и својим кулинарским специјалитетима оправдали очекивања свих посјетилаца. Сав приход су такође прослиједили Хуманитарној Организацији Срби за Србе.

Још једно велико име коме смо изузетно захвални је Далибор Малбашић, који је купио мајице и донирао их за ову прилику. Далибор је иначе сувласник ресторана Балкан Експрес у коме смо одржали неколико наших догађаја. Из акције у акцију нам излази у сусрет и несебично помаже. Хвала и Милораду Лалић који је донирао награду за прво мјесто на турниру.

И остале спонзоре, Ресторан БАЛКАН ЕКСПРЕС, Ресторан АГАПИ, Ресторан Хилтон,  Продавница МИНИ МАРТ,  који су такође учествовали у грађењу наградног фонда за учеснике турнира. Велику заслугу за организацију овог догађаја као и сваки пут има Црквена општина Св.Сава.

Још једном велико хвала свим спонзорима, учесницима, посјетиоцима и свим људима добре воље који су својим учешћем помогли организацији овог догађаја, који несумњиво из године у годину постаје све посјећенији.

0 коментар
0

You may also like