Почетна 2022 Прва Одбојка из блока у Бањој Луци

Прва Одбојка из блока у Бањој Луци

од Ceca

У суботу 24. јула, након многих градова из Србије и Републике Српске, Бања Лука је била домаћин једног од многих хуманитарних турнира у одбојци, које организује Хуманитарна организација Срби за Србе. За град који краси ријека Врбас је ово била прва Одбојка из блока и баш из тог разлога турнир је одржан на терену за одбојку на пијеску који се налази на једној од најпосјећенијих плажа ове хладне, зелене ријеке. Укупно је прикупљено 380 КМ које су намијењене за помоћ вишечланој породици Гашић из Залужана.

На градској плажи Абација турнир је почео у 12 часова. Иако су сви били свјесни да ће баш та субота бити можда и најтоплији дан ове године, то није спријечило такмичаре да дају све од себе на терену и да се боре за сваки поен, а ни наше волонтере да свој посао вриједно раде.

На турниру је учествовало осам екипа које су биле подијељене у двије групе. Након групне фазе турнира и првих дванаест утакмица у полуфинале су се пласирале екипе: ГАС ПЕТРОЛ, ОБ20, ЧАИРЕ и КАБАСТЕ.

У првом полуфиналу екипа Кабасте је била боља од екипе Гас Петрол, док је у другом полуфиналу екипа Чаире изборила пролаз у финале. У неизвјесној утакмици за бронзану медаљу екипа ОБ20 је била нешто боља од својих ривала са друге стране мреже и сасвим заслужено изборила 3. мјесто. Ања Баровић, Стефан Васић и Огњен Тодић су били одликовани бронзом.

У финалној утакмици Чаире су савладале Кабасте са коначним резултатом 2:0 у сетовима, што значи да је сребрена медаља припала Јани Стојисављевић, Софији Станивуковић и Андреи Алексић, док су златне медаље, као и побједнички пехар примили Оливер Мирковић, Филип Петричић и Владан Ајдер.

Велико хвала свим учесницима, посебно онима који су помогли нашим волонтерима у припреми овог догађа, Одбојкашком савезу Републике Српске, судијској четворци коју су сачињавале Драгана Репић, Милица Поповић, Миа Пузић и судија Јован Чолић, Кафе бару Ривер, рекламним новинама Вектор, Драшку Маџару, Дому омладине.

Ни овај турнир као ни сваки претходни који су наши волонтери у Бањој Луци организовали није могао да прође без Витинке која је као технички спонзор подржава сваки догађај који организујемо на територији града. Још један од техничких спонзора овог догађаја је Џорџ Комерц.

0 коментар
0

You may also like