Почетна 2023 Концерт из блока за Косово и Метохију одржан у Београду

Концерт из блока за Косово и Метохију одржан у Београду

од Ceca

У петак 10. фебруара наша организација одржала је хуманитарни концерт, под називом Концерт из блока за вишечлане породице са Косова и Метохије, концерт је одржан у сали општине Стари Град у Београду.

Концерт су отвориле три сестре близнакиње из Ужицасестре Симовић. Три виле у херцеговачкој ношњи су својим анђеоским гласовима припремиле за све нас једно предивно и садржајно вече, лепше од било каквог изласка типичног за петак увече и крај радне недеље.

За њима су следили Фенечки Бисерчићи, подмладак чувених Фенечких Бисера, који су са певнице истоименог манастира надомак Београда освојили срца широм Србије. Деца су показала велику креативност и велики таленат, ништа мањи од девојака и момака, сад већ певачких ветерана из Фенечких Бисера, а свака њихова песма била је прожета великом љубављу.

Крај концерта није могао бити лепши без већини добро познатих песама у извођењу Фенечких Бисера. Вече пуно емоција пуно љубави како извођача тако и публике и она међусобна према заједничким вредностима које смо дужни да чувамо.

Наша организација захваљује се са пуно љубави извођачима

  • Фенечи бисери
  • Фенечки бисерчићи
  • Сестре Симовић

Овај догађај би најбоље описали доживљаји наших драгих волонтера, па смо одвојили пар за вас:

С обзиром да сам се учланила недавно у организацију Срби за Србе, Концерт из блока је за мене био нешто ново и инспиративно. Овакве вечери могу само да донесу радост и да оснаже поштовање и љубав које имамо једни према другима. Радујем се свакој наредној сличној прилици која оплемењује душу. – Наталија

Иако је сваки догађај организације Срби за Србе којем сам до сада присуствовала био на свој начин посебан и предиван, овај бих издвојила као једно сасвим другачије искуство. У сваком тренутку се осећала љубав, како учесника тако и публике, и међусобна и према заједничким вредностима које смо ту да очувамо. Захвална сам што могу да будем део нечег тако јединственог и свима желим да барем једном присуствују нечему сличном. – Кристина

Kонцерт из блока који су у Великој сали Општине Стари град одржали Фенечки бисери, Фенечки бисерчићи и Сестре Симовић не само да је испунио и задовољио очекивања публике, већ их је увелико превазишао. Развијена је једна топла атмосфера православног и патриотског духа. Цела сала је певала. Поред вештине и добре увежбаности извођачи су нам кроз песму и лепу мелодију пренели велику радост и подстакли нас да, када изађемо из сале, пуни духа, наставимо да се боримо за здраве животне вредности и да умножавамо љубав према својој вери, отаџбини и роду. Надам се да ће се оваква Богоугодна дешавања одвијати чешће и да ће се све већи број људи придружити! – Андрија

Уз помоћ наших драгих извођача и свих људи који су учествовали у овом догађају на било који начин, успели смо заједничким снагама да сакупимо 196.560 динара!

Такође велику захвалност дугујемо и Општини стари град на уступању простора, радију Слово Љубве на помоћи око промоције догађаја и свим извођачима. Хвала и свима Вама које сте допринели и помогли око организације концерта на било који начин.

Нема предаје!

0 коментар
0

You may also like