Почетна 2017 Кош за срећу – четврти део

Кош за срећу – четврти део

од pobednik

Акција која из године у годину расте, овај пут је Калемегдан био пун! Бој на Калишу одиграо се на Видовдан у срцу Београда, на теренима КК Партизан, а скупљено је од добровољних прилога учесника и гостију 38.900 динара! Укупно са тикетима одиграним у кладионици Максбет прикупљено је 221.726 динара! Јун ове године је био у знаку сунчаних дана, те није било одлагања због временских услова. Сви који су то желели, могли су са својом породицом, пријатељима, колегама или сами да вече проведу уз Кош за срећу и доста се људи одлучило на тај вид забаве. Пуне трибине терена КК Партизан на Калемегданској тврђави су поздравиле јавне личности и спортисте које су се у четвртом издању хуманитарне утакмице Кош за срећу надметале за помоћ за социјално угрожене, вишечлане породице.

Подсећања ради, прве године (2014.) се Кош за срећу играо на Фонтани у новобеоградском блоку 1 када је помоћ прослеђена угроженим људима од поплава те године. На истом месту, такође уз сарадњу са Спортским летом Фонтана, је организован и Кош за срећу 2, а тадашња донација је уплаћена Првом српском друштву за дислексију. Лета 2016. године се Кош за срећу преселио са Новог Београда на Калемегдан и скупио рекордну донацију од 332.241 динара или 2.723 евра. Средства су утрошена у Божићној акцији Хуманитарне организације Срби за Србе са којом Кош за срећу блиско сарађује са заједничким циљем, а то је помоћ социјално угрожених, вишечланих породица на овим просторима.

Важно је поменути да је Кош за срећу наставио сарадњу са организацијама Тројка из блока и Срби за Србе, те да ће и овогодишња донација бити прослеђена угроженим породицама током наше заједничке посете. Ове године је, сем главног догађаја, Коша за срећу на Калемегдану, ова хуманитарна утакмица имала и два ,,гостовања”. Прво у Новом Саду 28. маја и друго у Београду 16. септембра. Оба пута смо били гости наше братске организације, Тројка из блока која је на поменута два турнира укупно скупила 1.396.213 динара донације.

Што се тиче саме утакмице, надметали су се Плави и Црвени. Било је и нових лица на нашој позорници – ове године је учествовала бронзана на Олимпијским играма у Рију и златна на Еуробаскету у Будимпешти Милица Дабовић, бивши НБА играч и југословенски репрезентативац Ратко Варда који се још увек професионално бави кошарком, глумац Александар Радојичић, кошаркашка породица Луковић – Бранка, Урош и Марко, али и домаћи јутјубери Мила Антоновић, Богдан Лаловић (Serbian Games BL) и Ђорђе Ђорђевић (Đole FullTV), али и још један двојац професионалних кошаркаша – Марко Тејић и Ђорђе Гагић.

Што се тиче оних учесника који су већ играли Кош за срећу, били су ту глумци Виктор Савић и Пеђа Васић, Немања Трики Блажић, као и чланови реп састава ТХЦФ, и Владимир Вуксановић и Лука Милошевић који су једини до сада учествовали на свим главним утакмицама Коша за срећу, дакле четири пута.

Победу је однела Црвена екипа, резултат је био 80:72. Најкориснији играч Коша за срећу био је Трики који је у победи свог тима постигао 17 поена, са 15 га је пратио ди-џеј Лука Милошевић, а Марко Тејић је убацио 12. На другој страни је Ђорђе Гагић био најбољи са 16, док је двоцифрена била и Бранка Луковић са 12.

Златну медаљу су у надметању познатих дама освојиле певачица Ана Бебић и новинарка Јована Гузијан. Друго место и сребро су припали глумици Матеи Милосављевић и јутјуберки Мили Антоновић, док је новинарски дуо Зорица Радуловић – Тијана Стоисављевић освојио бронзу.

ПЛАВИ: Александар Радоичић 2 поена, Владимир Боровић Татула 4, Бранка Луковић 12, Ђорђе Гагић 16, Жарко Степанов, Саша Ледић ди-џеј Сале Л 6, Борко Вујичић Боре ТХЦФ 2, Дарко Брашанац 4, Огњен Кајганић 8, Марко Луковић 7, Урош Луковић 8 и Богдан Лаловић Сербиан гамес БЛ 3.

ЦРВЕНИ: Предраг Васић 4 поена, Иван Тешановић, Лука Милошевић 15, Ђорђе Ђорђевић Ђоле Фул, Немања Блажић Трики 17, Марко Тејић 12, Ратко Варда 7, Вукашин Јаснић – Марлон Брутал 6, Владимир Вуксановић 9, Стефан Глигоријевић 3 и Милица Дабовић 7.

Међутим, најбитније је да је победила хуманост. Укупно је од Коша за срећу за сада прикупљено 221.726 динара. Важно је поменути да је битан део донације производ сарадње Коша за срећу и компаније Макс Бет који су путем спортског портала Хот Спорт правили хуманитарне тикете и имали два добитна, од фудбалера Партизана Милана Митровића и голмана Бобана Бајковића за укупно 182.826 динара.

Кош за срећу ће све до реализације одношења помоћи, до зиме, прикупљати донације за социјално угрожене, вишечлане породице, а за сада располаже са цифром од 221.726 динара. Већ је преко хуманитарних тикета компаније Моцарт прикупљено 68.200 динара који треба да се уплате на рачун Тројке из блока, а амбасадори Коша за срећу ће сваке недеље по једном учествовати у акцији ,,Хуманитарни тикет у подне” захваљујући компанији Моцарт. Ради се о тикетима фудбалера Искре Владимира Савићевића, као и Николе Петковића који је решио да донира 10.000 динара, иако није погодио хуманитарни тикет, те се придружила и компанија Моцарт са још 10.000 динара.

– Надам се да ћемо већ у следећем извештају, када будемо однели хуманитарну помоћ, говорити о томе да смо пребацили прошлогодишњу, рекордну цифру. На добром смо путу. Из године у годину све више људи долази да гледа Кош за срећу, трибине на Калемегдану су биле пуне и изузетно нам је драго због тога. Имали смо три акције ове године, двапут је Кош за срећу гостовао на турнирима Тројке из блока што је велика част. То су наши први саборци и људи са којима радимо на томе да се помогне што више угрожене деце на овим нашим просторима. Кош за срећу чинимо ми који организујемо догађаје, али и сви они који учествују и донирају. Драго нам је да смо око себе створили један велики круг пријатеља и истомишљеника у овој борби, те су поред организација Срби за Србе, Тројка из блока и Осмех на дар уз нас и наши саборици који помажу – Стефан Марковић, Јосип Пројић, Мијат Гаћиновић, Дарко Брашанац… Посебно ми је драго због сарадње са господином Мечанином из компаније Моцарт што смо део Хуманитарног тикета у подне и уједно бих најавио да ћемо, сем Коша за срећу, који је резервисан за јун, до тада имати још неке веома занимљиве акције, изјавио је аутор Коша за срећуПетар Лазић.

0 коментар
0

You may also like